Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Skútr se střetl s chlapcem

ČESKOLIPSKO - V pátek odpoledne zasahoval u nehody na silnici III. třídy mezi Srním a Sosnovou vrtulník. Transportoval zraněného chlapce do pražské nemocnice. 

V pátek 18. října 2019, krátce před druhou hodinou odpoledne, přijal operační důstojník oznámení ze Zdravotnické záchranné služby o dopravní nehodě na silnici III. třídy na Českolipsku. Mezi Srním a Sosnovou došlo ke střetu skútru s nezletilým chlapcem. Skútr jel ve směru od Srní, kdy míjel odstavené jiné vozidlo. V tu chvíli však pravděpodobně zpoza odstaveného vozidla vyběhl chlapec, který přebíhal vozovku na druhou stranu. Řidič skútru již nedokázal střetu zabránit. 

Na místě nehody zasahoval vrtulník Letecké záchranné služby, který transportoval chlapce se zatím blíže nezjištěnými zraněními do jedné z pražských nemocnic. Policisté podrobili řidiče skútru orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. Řidiče skútru převezlo vozidlo Zdratvotnické záchranné služby na ošetření do českolipské nemocnice. 

Nehodou si i nadále zabývají českolipští dopravní policisté, kteří budou zjišťovat okolnosti nehody a míru zavinění ze strany jednotlivých účastníků.
 

19. 10. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem