Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Skupina zlodějů zadržena

Osmičlennou skupinu zlodějů, která se zaměřovala na krádeže zboží v síti obchodů s drogérií, zadrželi v těchto dnech kriminalisté z policejního obvodu Praha IV. 

Pět mužů a tři ženy ve věku od 18 do 38 let se od července letošního roku orientovali na síť prodejen s drogérií zejména na území Prahy 10. V nich často páchali doslova loupeživé nájezdy a způsobili tak pokaždé škodu v řádech tisíců korun. Zajímali se především o dražší značkovou kosmetiku, která byla dostupná volně v regálech. Scénář krádeží měli dobře rozmyšlený. Páchali je buď samostatně, anebo po skupinkách tak, aby jim následně nemohl být prokázán organizovaný trestný čin, za který zákon ukládá vyšší trestní sazbu. Pro kradené zboží měli pravidelné odbytiště u drobných prodejců. Za ztržené peníze si obstarávali obživu, včetně drog, které pravidelně užívali. Tuto trestnou činnost páchali až do září, kdy byli na základě operativně pátracích prostředků zadrženi. V rukou kriminalistů skončilo nejprve sedm podezřelých, kteří byli zadrženi v rámci bezpečnostní akce při krádeži zboží v prodejně drogérie na Náměstí I. P. Pavlova. Osmý člen byl zadržen v těchto dnech v rámci policejní akce zaměřené na kapesní krádeže v obchodním centru v Praze 4 na Chodově. Měl vysloven zákaz pobytu na území hl. m. Prahy do roku 2010, který pravidelně porušoval, a zároveň procházel evidencí pátrání pro podezření z majetkové trestné činnosti.
 
Všichni zadržení byli následně obviněni z trestného činu krádeže a prozatím jsou stíháni na svobodě. Vzhledem k tomu, že se nejedná o organizovanou skupinu, hrozí jim maximálně 3 roky za mřížemi. Kriminalisté jim prokázali prozatím 40 skutků se škodou téměř 400 tisíc korun. Další případnou trestnou činnost těchto osob dále prošetřují.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 23.12.2009

vytisknout  e-mailem