Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Skupina pěstovala a prodávala marihuanu

ZLÍNSKÝ KRAJ: Drogy putovaly také do zahraničí.  

Zlínští kriminalisté se v úzké spolupráci s olomouckou expoziturou Celní protidrogové jednotky podíleli na zadržení pětice mužů, kteří jsou podezřelí ze spáchání trestného činu „nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy“. Výsledkem  několikaměsíční operativní činnosti pracovníků Celní správy ČR v součinnosti zlínských krajských kriminalistů bylo obvinění všech pět mužů z výše uvedeného trestného činu.
V případě prokázání viny hrozí nejvyšší trest, a to až osmnáctiletý pobyt za mřížemi, trojici obviněných. Třicetiletý muž a jeho o rok mladší kolega prodávali marihuanu jednatřicetiletému cizinci. Ten ji kromě vlastní potřeby dál distribuoval uživatelům nejen v České republice, ale i v blízkém zahraničí. A právě proto, že tato organizovaná skupina působila ve více státech, hrozí trojici obchodníků s marihuanou tak vysoký trest odnětí svobody. Zboží si muži předávali na několika místech ve Zlínském kraji. Poslední předávka proběhla v polovině května na parkovišti jednoho ze zlínských obchodních center. Tento nelegální obchod byl pod dohledem policistů a celníků, kteří ihned po směně marihuany za peníze zakročili a jak distributora, tak i kupujícího zadrželi.
Čtvrtému z obviněných, osmapadesátiletému muži ze Zlínska, hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Také on patřil do organizované skupiny obchodníků s drogami. Mimo jiné i u něj doma se marihuana pěstovala a zpracovávala. Při domovní prohlídce u něj policisté objevili in door pěstírnu s více než čtyřmi sty rostlinami v květináčích. Několik kilogramů usušeného konopí, které pocházelo z rodinného domu nejstaršího z obviněných, bylo prostřednictvím dvojice mladíků ze Zlínska prodáno obviněnému cizinci.
Pátým obviněným je třicetiletý muž taktéž ze Zlínska, u kterého bylo během domovní prohlídky nalezeno více než tři sta rostoucích rostlin a okolo dvou set gramů usušené marihuany. K účelům vnitřního pěstování si v tzv. grow shopech pořídil potřebné pomůcky, jako je vzduchotechnika či sodíkové výbojky. Za to mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
Krajští kriminalisté podali na čtyři z pětice obviněných mužů návrh na vzetí do vazby, čemuž Okresní soud ve Zlíně vyhověl.

far1.jpg

far3.jpg

far2.jpg

27. května 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem