Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Skupina mladých výtržníků odhalena

BENEŠOVSKO - Kriminalisté obvinili v krátké době třináct mladých mužů, kteří mají na svědomí majetkovou a násilnou trestnou činnost. 

Skupina, která čítala devět mladistvých a čtyři starší osmnácti let, má od konce roku 2013 do února letošního roku na svědomí patnáct skutků, zahrnující majetkovou i násilnou trestnou činnost v Benešově a jeho okolí. Odhadovaná výše způsobené škody přesahuje 450 tisíc korun. Mladí muži byli obviněni z následujících trestných činů a provinění: nedovolená výroby a jiné nakládání s OPL, krádež, poškození cizí věci, porušování domovní svobody, ublížení na zdraví, výtržnictví nebo loupeže. 
Členové skupiny nebyli v minulosti stíháni a nikdo je neorganizoval. Mladíci se znali většinou ze školy. Ani v jednom případě nedošlo k tomu, že by skutek spáchalo všech třináct mladíků. Zpočátku se věnovali pouze majetkové kriminalitě, kdy vykrádali stánky, obchody, bazar nebo rekreační objekt. Postupně se však začali stávat agresivnějšími a v průběhu prvních dvou měsíců letošního roku se dopustili loupeže, ublížení na zdraví a výtržnictví.
Obviněným hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

K případu.

por. Jakub Vinčálek
tiskový mluvčí
P ČR Středočeského kraje
9. dubna 2014


 

vytisknout  e-mailem