Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Skrývání před policisty zmařila „Katka“

PŘÍBRAM - Po havárii auta se řidič od auta rychle vzdálil. Našla ho ale fena německého ovčáka Katka spolu s policisty z benešovského oddělení kynologických činností. 

Dne 12. srpna 2022, deset minut po deváté hodině večer, vyjížděli policisté a další záchranné složky na základě oznámení do obce Dubenec, kde na 4km dálnice D4 havaroval osobní vůz Peugeot 306.

Jeho řidič jel ve směru od Strakonic na Prahu, následně sjel z nezjištěných důvodů na krajnici, kdy auto pokračovalo v jízdě dál a to již mimo komunikaci. Tam narazilo do dopravního značení a svodidel, od kterých se auto odrazilo a několikrát otočilo kolem své osy. Vůz zastavilo až oplocení umístěné podél dálnice.Foto_03

Řidiči, který nehodu viděl, pomohl muži z havarovaného vozu a čekal s ním na příjezd policejních hlídek. Stejně se ale nezachoval řidič Peugeotu, ten od nehody utekl.

Policisté proto okamžitě kontaktovali své kolegy a na místo se dostavila i hlídka psovodů z Benešova, která se ihned po zjištění potřebných informací vypravila spolu s Katkou – fenou německého ovčáka - pátrat po stopě muže, který „nevydržel“ čekat na policejní hlídku a zdravotníky.

Pes jeho stopu zachytil za obcí Dubenec směrem k silnici I/18 a dále pak šel po jeho stopě podél silnice pod podjezdem dálnice D4 k potoku "Kocába". Následně pokračoval kolem louky „Pod Vsí“ a podél lesa, kde již „Katka“ na nalezeného muže upozornila značně hlasitým štěkáním. Vypátraný muž již neměl úniku, navíc měl na sobě viditelná poranění z nehody, která bylo nutné ošetřit. Feně Katce, která v tomto roce dosáhne devíti let služby u policie, Katka_01kdy se snaží jít po horké stopě osob, které se dopustily protiprávního jednání, se tak podařilo po zhruba 300 metrech najít muže, který se chtěl zřejmě vyhnout odpovědnosti za havárii. Fenu německého ovčáka má již druhým rokem svěřenou  sympatická psovodka pprap. Radka Martínková, která se také pátrání po řidiči, spolu se svým kolegou a samozřejmě "Katkou", osobně účastnila.

Oba policisté, pod bedlivým dozorem "Katky", pak následně doprovodili zadrženého zpět k místu nehody, kde jej následně zdravotníci ošetřili. Policejní hlídka jej také vyzvala k provedení dechové zkoušky, té se ale odmítl podrobit.

Co ale bylo z policejních evidencí prokazatelné, doposud si muž, který seděl za volantem Peugeotu 306, nevyzvedl nový řidičský průkaz poté, co mu uplynula lhůta zákazu řízení motorových vozidel. Na vůz neměl navíc sjednané pojištění za škodu způsobenou dopravní nehodou.

Chcete vědět víc o práci u středočeské policie? Kontaktujte nás na e-mail: nabor.krps@pcr.cz. Potřebné informace naleznete také zde.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
17. srpna 2022

 

Odkazy do noveho okna

Katka_01

Katka_01 

Detailní náhled

Katka_02

Katka_02 

Detailní náhled

Katka_03

Katka_03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem