Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Skoro sto zajištěných běženců o víkendu

Cizinecká policie zajistila o víkendu 91 běženců! 

Policisté ze služby cizinecké policie zajistili od uplynulého pátku do dnešního rána rekordně vysoký počet nelegálních migrantů, a to 91. Od začátku opatření (letošního 17. června) se už celkový počet běženců vyšplhal na číslo 707. Policisté zjistili za posledních sedm dní 184 migrantů na celém území České republiky, což odpovídá dennímu průměru 26 běženců.
 
Nejvíce zajištěných cizinců v počtu 296 evidujeme na Jižní Moravě, konkrétně v Brně a Břeclavi. Následně 151 běženců v Praze, 80 pak v Ústí nad Labem, v Pardubicích 68 a dalších 65 nelegálních migrantů zjistila středočeská cizinecké policie. Skladba státních příslušností se na prvních třech místech nadále nemění - na prvním místě jsou státní příslušníci Sýrie (375), druzí jsou Afghánci (123), třetí občané Iráku (47) a na čtvrtém místě pak Pákistánci (38).
 
K dnešnímu dni je v záchytných zařízeních pro cizince umístěno 492 osob.
 
Za prvních 6 měsíců loňského roku zjistili policisté na našem území 2 028 nelegálních migrantů. Za shodné období tohoto roku už ovšem číslo překročilo hranicí tří tisíc migrantů – přesně 3 018 cizinců, což představuje nárůst o 48%.
 
plk. Mgr. Kateřina Rendlová – 27. 7. 2015

vytisknout  e-mailem