Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Skončilo opatření k Trnkobraní 2013

ZLÍNSKO: Pod vlivem alkoholu bylo třiadvacet řidičů.  

Trnkobraní 2013 již je minulostí a je tedy vhodná doba bilancovat a hodnotit tuto akci i z pohledu policie. Letošní ročník byl poměrně poklidný a policisté nemuseli řešit žádnou mimořádnou událost. Během celého festivalu jsme zadokumentovali pouze tři trestné činy, z nichž se dva týkaly krádeží peněženek. A to je opravdu poměrně malé číslo, alespoň ve srovnání s minulými ročníky. Zcela jistě k tomu velkou měrou přispěli i policisté, kteří nepřetržitě dohlíželi nad veřejným pořádkem nejen ve Vizovicích, ale hlavně v areálu tamní likérky a v přilehlých kempech.
Co však překvapilo, to bylo množství podnapilých řidičů. Celkem se jejich počet vyšplhal až na číslo dvacet tři. Překvapení je to proto, že snad na Trnkobraní ani nemohl být žádný návštěvník, který by při odjezdu nečekal policejní kontroly a s nimi spojené dechové zkoušky na alkohol. Ti rozumnější řidiči si ještě před tím, než usedli za volant, otestovali svůj aktuální stav střízlivosti na obvodním oddělení ve Vizovicích. Policisté tuto bezplatnou zkoušku provedli u více než čtyř stovek zájemců. A několik desítek z nich by bez tohoto preventivního testu opravdu odjelo domů pod vlivem alkoholu. Ne všichni této možnosti však využili a ti pak velmi rychle plnili policejní statistiky v kolonce "alkohol". Jen v neděli přistihly policejní hlídky sedmnáct podnapilých řidičů.
Největším hříšníkem byl v tomto směru čtyřiadvacetiletý muž ze Vsetína. Ten v neděli brzy ráno nadýchal 1,47 promile alkoholu a je tedy podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v krajním případě hrozí i jednoletý trest odnětí svobody.
 

 

26. srpna 2013, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem