Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Skončila další zbraňová amnestie

ZLÍNSKO: Ve Zlínském kraji lidé odevzdali 224 kusů zbraní.  

Již čtvrtá zbraňová amnestie, která trvala šest měsíců, skončila posledním prosincovým dnem loňského roku. Lidé ve Zlínském kraji odevzdali 224 zbraní a 8 757 kusů střeliva. Při zbraňové amnestii v roce 2009 lidé odevzdali 331 zbraní a pouze 390 kusů střeliva.

Z celkového počtu zbraní jich bylo 42 z kategorie „A“ neboli zbraní zakázaných, 68 z kategorie „B“, což jsou zbraně podléhající povolení a 114 z kategorie „C“, čili zbraní pro lovecké účely. Odevzdané zbraně odesílají pracovníci odboru pro zbraně a bezpečnostní materiál k balistickému zkoumání. Pokud se zbraní nebyl spáchán trestný čin a zbraň prokazatelně nepochází z trestné činnosti, může si ji její vlastník, pokud je držitelem zbrojního průkazu, zaregistrovat. V naprosté většině případů si lidé, kteří zbraň přijdou vrátit, tuto zbraň také nechají. Pouze nepatrná část lidí o zbraň nemá zájem. V tom případě se vrácená zbraň stává majetkem státu.

Do Uherského Hradiště přišel nálezce odevzdat velmi zajímavou zbraň. Jednalo se o vojenskou pistoli ráže 9 mm Parabellum, vyrobenou v Polsku před válkou. Zbraň je opatřena nacistickým znakem a znakem s přidělením čísla konkrétnímu důstojníkovi. Má také drážku pro připevnění nástavné pažby. Pokud projde bez problémů balistickým zkoumáním, majitel si ji ponechá.

Zbraň.jpg 

Zbraň1.jpg

Zbraň2.jpg 

Zbraň3.jpg

 

9. ledna 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem