Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Skončil za mřížemi

CHOMUTOVSKO - Stíhaný muž byl zadržen při další trestné činnosti; Řízení v opilosti skončilo nehodou. 

Vloupání do vozidel, opakovaná vniknutí na cizí pozemek spojená s krádežemi anebo také řízení vozidla přes uložený soudní zákaz. Za to všechno policejní komisař od července trestně stíhal 29letého muže z Chomutova. (Informovali jsme o tom zde.) Obvinění z několika trestných činů však dotyčného od páchání další trestné činnosti zřejmě neodradilo.

Ve druhé polovině července se totiž nechal chytit přímo při činu. V nočních hodinách se v Chomutově v ulici Holešická vloupal do zaparkované dodávky. Odcizit odtud tentokrát nic nestihl, pouze přehrabal věci, které byly v dodávce uložené. Přitom se nechal „načapat“ přímo majitelem vozidla, který se ke svému autu právě vracel z návštěvy. Přivolal policejní hlídku, která podezřelého zadržela. Vyšetřovatel pak muže obvinil ze spáchání trestného činu krádeže ve stádiu pokusu a podal státnímu zástupci podnět ke vzetí do vazby z důvodu pokračování v trestné činnosti. Soud pak na základě návrhu státního zástupce rozhodl o umístění obviněného do vazební věznice. Hrozí mu tři roky za mřížemi.

Řízení v opilosti skončilo nehodou

Na problémy si zadělala 24letá žena, která v červenci na silnici I/13 v Chomutově řídila své osobní vozidlo v opilosti. K její smůle řízení v tomto stavu nezvládla a za světelnou křižovatkou s ulicí Černovická ve směru na Karlovy Vary také kvůli nepřiměřené rychlosti dostala v mírné zatáčce smyk a vyjela mimo silnici. Tam došlo ke střetu s betonovým svodidlem a poté již žena vozidlo, které pokračovalo v jízdě, nedokázala ovládat. Auto se několikrát otočilo kolem své osy a od kovového svodidla se odrazilo do levého jízdního pruhu, kde ho zastavil až náraz do betonového obrubníku středového dělícího pásu.

Žena pak policistům „nadýchala“ hodnoty přesahující 1,3 promile a přiznala, že alkohol v době před jízdou pila. Z havárie vyvázla bez zranění, avšak napáchala značné finanční škody. Kromě škod na svodidlech vznikla několikasettisícová škoda na havarovaném vozidle. Mimoto teď dotyčná Chomutovanka čelí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle zákona za jeho spáchání hrozí peněžitý trest, zákaz činnosti a v krajním případě i odnětí svobody až na tři roky.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 4. srpna 2022

vytisknout  e-mailem