Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Skončil ve vazbě

HRANICE - V trestné činnosti pokračoval dál. 

Minulý týden byl v Hranicích zadržen, bez použití donucovacích prostředků a následně obviněn 25letý muž ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
Operativním šetřením policistů se zjistilo, že výše uvedený recidivista od roku 2017 až do doby zadržení prodával nebo zdarma předával pervitin a marihuanu v různém množství dalším uživatelům na Hranicku. Jednalo se minimálně o 6 osob ve věku od 19 do 35 let. Po večerním zadržení, při kterém u něho policisté nalezli necelé dva gramy pervitinu, 0,8 g marihuany a skleněnou dýmku, a domovní prohlídce, s ním byly provedeny nezbytné procesní úkony a mladý uživatel návykových látek skončil v policejní cele, kde si pobyl dvě noci. Při prohlídce místa bydliště bylo nalezeno téměř 6 g sušené hmoty konopí setého. Veškeré zajištěné návykové látky byly zaslány k odbornému zkoumání. Po sdělení obvinění podal policejní komisař na státní zastupitelství podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby, který státní zástupce akceptoval a soud rozhodl o umístění obviněného do vazební věznice, kam byl eskortován.
Od páchání stejné trestné činnosti ho neodradil ani trest, který si vyslechl v roce 2017, když byl na základě rozsudku přerovského soudu odsouzen k trestu odnětí svobody s dohledem až do února letošního roku.

por. Mgr. Miluše Zajícová
14. ledna 2020

vytisknout  e-mailem