Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Skončil ve vazbě

OLOMOUC - Hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi. 

Koncem ledna letošního roku realizovali kriminalisté „TOXI“ týmu územního odboru Olomouc, na základě dlouhodobě rozpracované operativní činnosti, další případ na úseku drogové problematiky. Výsledkem je zadržení 54letého muže z Olomoucka a jeho následné obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Samotná realizace proběhla 30. ledna letošního roku, ve spolupráci s policisty pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, kdy byl 54letý muž na základě předchozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem, zadržen na Olomoucku. Právě v okamžiku, kdy drogu vyráběl. Ještě téhož dne provedli kriminalisté také domovní prohlídku v místě jeho současného bydliště na Olomoucku. Při ní zajistili stopy, úzce související s nelegální výrobou a distribucí drogy, mimo jiné i práškovitou bílou látku a chemikálie. Zajištěné věci budou zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz. Následující den bylo policejním komisařem zahájeno trestní stíhání 54letého muže, jakožto obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za ten mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Jak kriminalisté zjistili, obviněný měl minimálně od léta roku 2018 neoprávněně vyrábět a následně distribuovat několika dalším odběratelům na Olomoucku, psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin, a to buď za úplatu či zdarma, a to v různých dávkách a množství. Mezi jeho odběratele patřili muži i ženy. Obviněný byl již v minulosti za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán. I on sám je uživatelem drogy.

Policejní komisař dal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní stíhání tak probíhá vazebně.

por. Mgr. Irena Urbánková
12. února 2019

vytisknout  e-mailem