Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Skončil ve vazbě

Bruntál - policistky se při preventivní besedě dozvěděli o okradení seniorky a další zprávy za víkend 

 Z restaurace odcizil peníze a alkohol, ale také okradl i spící obyvatele penzionu

V době od 2. do 3.9.2010 vnikl dosud neznámý pachatel do restaurace ve Vrbně pod Pradědem - Ludvíkov. Po vypáčení skříňky za barovým pultem odcizil finanční hotovost 860 Kč a patnáct láhví různého alkoholu. Následně přešel sousedícího penzionu, kde vnikl do uzamčeného pokoje. Spícím obyvatelům odcizil z nočního stolku dámské náramkové hodinky, dva prsteny ze žlutého kovu a finanční hotovost 2 500 Kč. Celková škoda činí 11 100 Kč.
 
Bral jak svody, tak parapety
Krádež okapových svodů a parapetů z titan-zinku šetří nyní místní policisté. Dosud neznámý pachatel v době od 31.8. do 3.9.2010 z budovy vily na ulici Hlubčické v Krnově vzal 13 metrů svodů a 9 metrů venkovních parapetů. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 6 500 Kč.
 
Nalezl dělostřelecký granát
V pátek 3.9.2010 oznámil krnovským policistům 33letý muž, že na poli u ulice Petrovická v Krnově nalezl nevybuchlou munici. Přivolaní policisté zjistili, že se jedná o protipancéřový dělostřelecký granát ráže 85 mm. Munici si převzal pyrotechnik. 
 
Snažil se policistům uniknout, ale marně
Krnovští policisté zadrželi krátce po činu a kousek od místa pachatele, který se v pátek 3.9.2010 násilně vloupal do prodejny textilu na náměstí a chtěl policistům následně uniknout. Po necelých 100 metrech od místa činu byl 27letý cizinec zadržen. Při dechové zkoušce mu naměřili 1,86 promile a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže. Toho se měl dopustit tím, že v pátek v nočních hodinách posilněn alkoholem nalezl kovovou mříž kanálu, kterou rozbil výlohu prodejny na Hlavním náměstí v Krnově. Vnikl dovnitř a z elektronické pokladny chtěl odcizit finanční hotovost, která zde ale nebyla. Pokladnu hodil na zem a z prodejny odešel. Způsobil předběžnou škodu ve výši 50 tisíc Kč (na výloze 28 a poškozením pokladny 22 tisíc). 
 
Ztratil peněženku a někdo si ji přisvojil
V sobotu 4.9.2010 v herně na ulici Revoluční si dosud nezjištěný pachatel přisvojil peněženku s finanční hotovostí kolem 6 tisíc Kč, kterou vytratil poškozený z kapsy kalhot. Měl v ní i doklady a platební kartu. Pachatel je podezřelý z přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a také zatajení věci. 
 
Do chaty šel pro sekačku
Přes tento víkend se dosud neznámý pachatel vloupal do zahradní chatky v kolonii Ostrov v Krnově. Odcizil motorovou travní sekačku v hodnotě 5 800 Kč.
 
Při besedě se policistky dozvěděly o loupeži na seniorce- skončil ve vazbě
V pátek 3.9.2010 policistky z bruntálské preventivní skupiny navštívily seniory v Krnově a informovaly o trestné činnosti páchané na starších občanech. V průběhu besedy si jim přítomní postěžovali na různé jednání, ale také se jim jedna starší žena svěřila s tím, že jí okradl mladý muž z Krnova. Okamžitě se do šetření zapojili i místní policisté, kteří dle osobní znalosti ve večerních hodinách pachatele zadrželi a umístili do policejní cely. 
Následující den mu policejní komisař SKPV sdělil obvinění z přečinu krádeže a zločinu loupeže. Těch se měl dopustit tím, že
            - v průběhu měsíce srpna 2010 v Krnově využil toho, že 77letá poškozená upadla na ulici Hlubčická a pod záminkou pomoci a odvozu domů jí měl v autě nepozorovaně okrást o finanční hotovost 500 Kč a zlatý řetízek.
            - v druhém případě měl vylákat dne 2.9.2010 stejnou poškozenou do vozidla pod záminkou, že jí vše vysvětlí. V autě si k ní sednul a požadoval vydání zlatého prstýnku a hotovosti ve výši 200 Kč. Využil fyzické převahy a snížené pohyblivosti seniorky, která si z obavy a strachu sundala prsten z prstu a dala mu ho.
Celková škoda činí 5 500 Kč. V této věci byla provedena i rekognice. Nyní je obviněný stíhán vazebně a policisté prověřují, zda se nedopouštěl i dalšího protiprávního jednání na starších občanech.
  
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem