Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Skončil v příkopu - za 15.12.2010

Bruntál- lupiči dopadeni, utrhla se s ním krajnice, pospával na nádraží a další  

 
Utrhla se s ním krajnice
Dne 15.12.2010 okolo 10:00 hodin projížděl po silnici. č. II/453 v obci Město Albrechtice 39letý řidič s nákladním vozidlem Iveco s návěsem. Během jízdy najel na pravou krajnici komunikace, která se pod soupravou utrhla a řidič s vozidlem sjel do pravého příkopu. Zde došlo k částečnému převrácení nákladního vozidla na pravý bok. Následkem nehody vznikla na vozidle celková škoda za více jak 30 tisíc Kč. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku na alkohol, která vykázala negativní hodnotu.
 Řidiči byla na místě udělena bloková pokuta ve výši 500 Kč.
Během včerejšího dne se nepodařilo nákladní vozidlo z místa nehody vyprostit. Teprve až dnes 16.11 . 2010 došlo v 7:30 hodin k vytažení vozidla ze silničního příkopu. Po dobu než došlo k samotnému vyproštění vozidla z místa nehody, netvořilo v průjezdnosti komunikace žádnou překážku.  
 
Polehával na nádraží
Na základě oznámení dne 15.12.2010 v 19:40 hodin přijela policejní hlídka na vlakové nádraží v Bruntále. Zde ve venkovním prostoru čekárny se nacházel 50letý silně podnapilý muž a na výzvy zaměstnanců drah nechtěl dobrovolně opustit prostor nádraží. Po příjezdu policistů se muž nadále zdráhal odejít, začal být agresivní a kladl aktivní odpor. Na základě těchto skutečností byl na místě policisty zajištěn. Muži bylo následně naměřeno 2,78 promile alkoholu v dechu. Po provedení nezbytných služebních úkonů byl podnapilý muž převezen na PASZ v Opavě.    
 
Přišli si do herny pro peníze -vypátrání pachatelů
Na základě intenzivního šetření bylo objasněno loupežné přepadení v herně v Krnově ze dne 3.12. 2010.
Dne 14.12.2010 bylozahájeno trestní stíhání pro dvou mladíků z Krnovska ve věku 19 a 21let pro trestný čin loupeže. Skutku se dle obvinění měli dopustit tím, že v patek 3.12.2010 v době kolem 23:00 hodin v Krnově na Zámeckém náměstí vstoupil jeden z mladíků do objektu herny ve chvíli, kdy se zde nenacházel žádný zákazník. Oslovil obsluhu herny a žádal o vydání peněz. Ve stejný okamžik vešla do herny další osoba. Jednalo o druhého z obviněných. Následně oba mladíci pracovnici herny zavřeli na dámském WC, kdy dveře za pomocí hrábla na sníh zajistily. Z baru odcizili finanční hotovost ve výši okolo 14 tisíc Kč a z místa utekli. V souvislosti s tímto případem pracovnice herny neutrpěla žádné zranění. Mladíci jsou stíhaní na svobodě.
Peníze z loupeže použili pro vlastní potřebu.
 
 
 
Narazil do zábradlí mostu
Dne 14.12.2010 okolo 7:45 hodin projížděl obcí Mezina 58letý řidič s vozidlem Ford. Při jízdě na přímém úseku mírně stočil volant vlevo a následně dostal smyk, který nezvládnul a s vozidlem vjel za pravý okraj komunikace. Zde se otočil a levou stranou vozidla narazil do kovového zábradlí mostu. Řidič následně při šetření nehody uvedl, že se na silnici snažil vyhnout protijedoucímu vozidlu. Na vozidle a zábradlí vznikla následkem nehody celková škoda ve výši 23 tisíc Kč.  Provedená dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Ke zranění osob nedošlo.
 
Poškodil vozidlo a ujel
Dne 14.12.2010 v Městě Albrechtice na parkovišti ulice Osvobození neznámý řidič s nezjištěným vozidlem mezi 18:30 hodinou a 19:30 hodinou poškodil levou stranu předních dveří zaparkovaného vozidla Fiat Punto. Majiteli fiatu vznikla škoda na vozidle ve výši okolo 60 tisíc Kč.  
  
 
Opilá žena na návštěvě házela předměty
Na základě oznámení 43letého muže přijela policejní hlídka dne 14.12.2010 okolo 00:50 hodin v Bruntále do bytu na ulici Tř. Práce. Zde přišla na návštěvu 36letá žena, která pod vlivem alkoholu byla agresivní a házela bytovými předměty po místnosti. Přes výzvy zakročujících policistů žena i nadále pokračovala ve svém jednání. Následně začala slovně napadat i samotné policisty.  Agresivní žena byla policisty zajištěna a převezena na obvodní oddělení v Bruntále. Provedenou dechovou zkouškou byla ženě naměřena hodnota 2,27 promile alkoholu v dechu. Podnapilá žena byla převezena na PAZS Opava.    
 
Byla zabrána do hry a přišla o kabelku
Dne 14.12.2010 v restauraci ve Vrbně pod Pradědem v době od 15:00 do 17:00 hodin neznámý pachatel přistoupil k 58leté ženě, která v uvedenou dobu byla zabrána do hry na výherních automatech. Pachatel využil nepozornosti ženy a odcizil jí kabelku, kterou měla volně odloženou vedle sebe. Odcizená kabelka obsahovala dvě peněženky s platebními kartami a to včetně uvedených PIN kódů. Pachatel způsobil ženě celkovou škodu okolo 1 500 Kč.
 
Z kočárku odcizil peněženku
Bruntálští policisté šetří případ krádeže, který se stal dne 14.12.2010 v době okolo 11:00 hodin v Bruntále na ulici Zeyerova. Zde na volném prostranství před obchodním centrem dosud neznámý pachatel využil nepřítomnosti ženy a z odstaveného dětského kočárku ze spodního odkládacího prostoru odcizil z igelitové tašky dámskou peněženku, ve které byla finanční hotovost ve výši 15 tisíc Kč.
  
Hodilo se mu kolo
V Krnově od 10.12.2010 do 14.12.2010 dosud neznámý pachatel vnikl do společných prostor panelového domu na SPC.  Odstranil a odcizil vložku zámku FAB u vchodových dveří ke sklepním kójím. Z jedné z kójí odstranil a opět odcizil visací lankový zámek zajišťující dveře. Zde si následně vzal pánské horské jízdní kolo v hodnotě okolo 10 tisíc Kč. Poškozením a odcizením zámků způsobil celkovou škodu okolo 200 Kč.  
 
 
 
 komisař  por. Ing. Křištofová Ivana 
 14.12 - 15.12. 2010
 pisbr♦mvcr.cz

vytisknout  e-mailem