Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Skončil v poutech - Bruntálsko

Dopadení pachatele krádeže, vydával se za pracovníka elektráren, odnesl si 60 tisíc Kč a další 

 
Dopadení pachatele krádeže finanční hotovosti
Ve velmi krátké době se policistům podařilo objasnit případ krádeže finanční hotovosti ze zahradní chatky v Krnově, o kterém jsme informovali v tiskových zprávách číslo 63/09 ze dne 11.4. 2009:   
 
Při práci na zahrádce přišel o peníze
V době od 10. do 11.4.2009 v Krnově na zahrádkářské kolonii 75letý muž uzamknul chatku, pověsil klíče na jízdní kolo a šel pracovat do přední části zahrádky. Dosud neznámý pachatel mu klíče vzal, vnikl dovnitř a odcizil tašku s peněženkou, doklady a finanční hotovostí 11 500 Kč. Při odchodu chatku opět uzamkl a i s klíči odešel. Způsobená škoda činí skoro 12 tisíc Kč.
Dne 15.4.2009 okolo 16 hodiny byl policisty OOP Krnov zadržen muž z Krnova a ještě téhož dne bylo zahájeno komisařem SKPV Krnov trestní stíhání tohoto 35letého muže pro trestný čin krádeže vloupáním. Obviněný byl umístěn do policejní cely OOP Krnov a byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.
Muž se dopustil tohoto činu i přes skutečnost, že byl již za obdobný trestný čin v posledních třech letech odsouzen Okresním soudem Bruntál.  
                                                         
 
Odnesl si z pracovny počítač
Dosud neznámý pachatel v době od 10. 4. 2009 do 15. 4. 2009 v nemocničním zařízení v Bruntále využil chvíle, kdy se personál nenacházel v místnosti sesterské pracovny a odcizil zde počítač v hodnotě okolo 20 tisíc Kč. PC bylo umístěno na stole a překryto plachtou. V uvedeném časovém rozmezí v prostorách oddělení probíhaly natěračské práce a místnost odkud byl počítač odcizen, byla odemčena a nestřežena.
 
Vydával se za pracovníka elektráren, odcizil 60 tisíc Kč
Ve středu 15.4.2009 ve 14,00 hodin v obci ležící v blízkosti Bruntálu dosud neznámý pachatel, který se vydával za pracovníka elektráren, pod záminkou kontroly odečtu elektrické energie byl vpuštěn do bytu 81letou ženou. Pachatel požadoval předložení dokladů o zaplacení elektrické energie a při hledání těchto dokladů žena nevědomě ukázala uloženou finanční hotovost ve výši okolo 60 tisíc Kč. Pachatel následně ženu poslal odečíst elektrické hodiny, využil její nepřítomnosti a finanční hotovost odcizil.
 
V souvislosti s tímto případem opětovně upozorňujeme veřejnost - převážně seniory, aby se nestali obětí trestných činů, je nutné věnovat zvýšenou pozornost bezpečnému chování. Nedůvěřovat neznámým osobám a nevpouštět je do svého soukromí - bytu či domu.
 
Lehké zranění chodkyně
Dne 15.4. 2009 okolo 15,00 hodin došlo na ulici Revoluční v Krnově při přecházení komunikace na přechodu pro chodce vstoupila 73letá žena do vozovky bezprostředně před zleva přijíždějící vozidlo Toyota Land Cruiser. Došlo ke střetu chodkyně a pravého předního rohu vozidla Toyota. Chodkyně následkem nehody utrpěla lehká zranění a byla převezena vozidlem RLP do nemocnice v Krnově. Zde byla ošetřena a následně propuštěna. Výsledek provedené dechové zkoušky na alkohol u účastníků dopravní nehody byl negativní.
 
 
 
  vrchní inspektor nprap. Ing. Křištofová Ivana
 pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem