Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Školníkovi ukradl klíče, dětem poté mobily a peněženky

ZLÍNSKO: Celkově způsobil škodu bezmála za třicet tisíc.  

Brzy ráno přišla do zaměstnání pracovnice jedné ze zlínských základních škol. Už při otevření kanceláře školníka se nestačila divit. V místnosti byla pootevírána dvířka od skříněk, povysunuté šuplíky. Krabička, v níž byly uloženy klíče ode dveří ve škole, byla otevřená a prázdná. Školnice počkala na příchod ostatních pracovníků školy a jejich případné vysvětlení zmizelých klíčů. Když zjistila, že si je nikdo z nich nepůjčil, zavolala na linku 158, aby oznámila krádež. Za pomoci svazku klíčů se dalo otevřít všech 81 zámků v areálu základní školy. Přivolaní policisté ohledali místo, odebrali stopy a provedli prvotní šetření na místě.
 
Muži zákona začali na případu pracovat, ovšem netrvalo dlouho a pracovníci téže školy volali na policii znovu. Lapka totiž neotálel a svůj lup bezprostředně využil. V době kolem poledne, kdy měli žáci hodinu tělesné výchovy, bez námahy odemknul šatny, v nichž měly děti uloženy veškeré osobní věci. Z aktovek a bund jim odcizil peněženky a mobilní telefony. Celkem okradl deset dětí o věci za bezmála třicet tisíc korun.
 
Zlínští policisté vyhodnocují získané stopy a po pachateli pátrají. Po dopadení a odsouzení mu za přečin krádeže hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.                          
 
 
26. září 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem