Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Školní dopoledne s policisty na ZŠ v Ruprechticích

LIBEREC - Cenné rady ohledně správného chování v silničním prostředí i na téma bezpečí u vody si mohly děti odnést ze setkání s policisty. 

1Školní dopoledne dětem na zahradě v ZŠ Ruprechtice v Liberci na náměstí Míru zpříjemnili policisté z Oddělení tisku a prevence společně s hlídkou z Pohotovostního a eskortního oddělení Libereckého kraje, včetně policisty z Odboru personálního, který se ujal prezentace výstroje a výzbroje.


Děti si s nadšením vyzkoušely taktické vesty, balistickou helmu a ochranný štít, nebo si mohly sednout do služebního vozidla a přes amplion promluvit ke svým spolužákům. Nechybělo ani zapnutí výstražných majáků a zvukových sirén. Dále byl k vidění například zastavovací pás na auta či kufřík plný lékárničky.

Žáci si vyposlechli cenné rady ohledně správného chování v silničním prostředí a vzhledem k blížícím se prázdninám i na téma bezpečí u vody. Mezi další zmiňované patřil i kontakt s cizí osobou, nález nebezpečné věci nebo hlazení cizích zvířat. Jelikož děti byly naprosto pozorné, tak od policistek dostaly drobné preventivní dárky a při závěrečném rozloučení všech zúčastněných je čekal další milý dárek v podobě krátkého kouzelnického představení.


21. 6. 2021
nprap. Bc. Dana Burešová, DiS
preventistka KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem