Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Školačka přinesla domů rodičům munici z války, kterou našla v lese

12. června 2020 Školačka na Strakonicku našla v lese munici z druhé světové války a přinesla ji ukázat domů rodičům. Otec okamžitě zavolal policisty, kteří přivolali pyrotechnika. Ten tři miny a zbytky munice odvezl k likvidaci. 

Policisté přijali oznámení o nálezu munice ve čtvrtek dvě minuty po čtrnácté hodině. Na linku 158 volal muž, že ji našla jeho školou povinná dcera v lese v katastru obce Nebřehovice a ze zvědavosti ji přinesla ukázat domů rodičům.

„Policisté tam okamžitě vyrazili a místo označili páskou v bezpečné vzdálenosti a přivolali pyrotechniky z Českých Budějovic,“ popsala strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Pyrotechnici nejdříve zajistili munici u domu, kde dívka s rodiči bydlí. Pak následovala prohlídka prostoru v lese. Na místě se nacházely trhací jámy, které sloužily na konci druhé světové války k likvidaci munice.

„Tam našli další tři miny a zbytky munice. Pyrotechnici nález zajistili a odvezli k bezpečné likvidaci,“ uvedla Nováková.

Mluvčí také připomněla, jak by se lidé měli chovat, když munici objeví - neměli by s ní manipulovat, měli by zavolat policii a místo by měli zajistit, aby se k němu nikdo další nedostal.

Pyrotechnici zjistili, že dívka objevila munici v trhacích jámách, které sloužily na konci druhé světové války k likvidaci munice.Pyrotechnici zjistili, že dívka objevila munici v trhacích jámách, které sloužily na konci druhé světové války k likvidaci munice.Pyrotechnici zjistili, že dívka objevila munici v trhacích jámách, které sloužily na konci druhé světové války k likvidaci munice.Pyrotechnici zjistili, že dívka objevila munici v trhacích jámách, které sloužily na konci druhé světové války k likvidaci munice.Pyrotechnici zjistili, že dívka objevila munici v trhacích jámách, které sloužily na konci druhé světové války k likvidaci munice.Pyrotechnici zjistili, že dívka objevila munici v trhacích jámách, které sloužily na konci druhé světové války k likvidaci munice.Zdroj: https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/munice-skolacka-valka-strakonicko-nasla-rodice-pyrotechnik.A200612_081929_budejovice-zpravy_khr

vytisknout  e-mailem