Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Školačce nabídl svezení

Policisté se zabývali případem, při kterém neznámý muž ve vozidle oslovil školačku a nabídl jí svezení. 

Od poloviny února tohoto roku se policisté třetího pražského obvodu zabývali případem, při kterém neznámý muž ve vozidle v ulici K Rukavičkárně v Praze 9 oslovil devítiletou dívku a nabídl jí svezení. Školačka se zachovala nejlépe, jak mohla, svezení odmítla, utekla domů a vše řekla rodičům. Ti pak celou věc oznámili a policisté se začali případem zabývat.

Při prošetřování policisté zjistili, že toto není ojedinělý případ, který se v uvedené lokalitě vyskytl, a proto mimo jiné o situaci informovali jak školu, tak i městskou část k uskutečnění vlastních opatření směrem k dětem a rodičům.

Rozuzlení celého případu přišlo v okamžik, když se policistům povedlo vypátrat konkrétního muže spojeného s těmito případy a k věci ho vyslechnout. Najevo tak vyšla skutečnost, že se jedná o téměř osmdesátiletého seniora, jenž v uvedené lokalitě bydlí a tímto způsobem se snaží pomáhat lidem, kterým nabízí svezení. Takto podle svých slov koná již od roku 1958 a svezení nabízí jak mužům, tak ženám všech věkových kategorií z nezištného důvodu.

Vzhledem ke zjištěným skutečnostem, ke kterým mimo jiné patří i fakt, že muž nemá žádnou trestní minulost, není ve věci spatřováno žádné protiprávní jednání a případ byl odložen.

por. Bc. Jan Daněk – 27. 3. 2017

vytisknout  e-mailem