Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Škola smyku nevyšla

RYCHNOVSKO - Záchranáři odvezli řidiče do nemocnice. 

Včerejší sněhová nadílka přinesla komplikace v dopravě. Policisté vyjížděli ke dvěma dopravním nehodám se zraněním.

K první nehodě vyjížděla hlídka skupiny dopravních nehod v 8:15. Řidič osobního auta zn. Citroen jedoucí z Očelic směrem na Ledce v pravotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a na zasněžené silnici dostal smyk. Ten nezvládl a v křižovatce přejel na levou stranu, ve které v tu chvíli jel řidič vozu zn. Renault Laguna. Obě vozidla se střetla. Řidiče citroenu převezli záchranáři do nemocnice k ošetření. Ke zranění jiných osob naštěstí nedošlo. Přítomnost alkoholu u řidičů vyloučily dechové zkoušky, které policisté u obou mužů na místě provedli. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 110.000 korun.
Ke druhé události vyjížděli dopravní policisté v 15:25. Řidička osobního auta zn. Volkswagen Polo jedoucí od Čermné nad Orlicí směrem na Borohrádek v táhlé pravotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a na mokré silnici dostala s autem smyk. Ten nezvládla a vyletěla vpravo mimo silnici. Levou zadní částí auta narazila do stromu a pak sjela na pole, kde se zastavila. Řidičku záchranáři odvezli do nemocnice, provedená dechová zkouška přítomnost alkoholu u ženy neprokázala. Škoda této havárie je odhadnuta na 25.000 korun.
Předčasně jízda skončila i pro osmadvacetiletého muže z Rokytnice v Orlických horách. Toho zastavila hlídka rychnovských policistů včera ráno v ulicích Solnice za volantem osobního auta zn. Fiat Marea. Při běžné silniční kontrole policisté zjistili, že muž řídí auto, přestože mu byly rozhodnutími městských úřadů v Kostelci nad Orlicí, Žamberku a Rychnově nad Kněžnou postupně uloženy zákazy řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2019. Nyní čelí podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní, za který mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
7. března 2018

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

6.3. Očelice - Ledce 

Detailní náhled

Rychnovsko

6.3. Očelice - Ledce 

Detailní náhled

Rychnovsko

6.3. Čermná - Borohrádek 

Detailní náhled

Rychnovsko

6.3. Čermná - Borohrádek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem