Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Skokana zachránili kriminalisté z jedničky

Skokem do Vltavy chtěl ukončit život. Policisté byli naštěstí nablízku. 

Přibližně ve tři čtvrtě na dvanáct přijali operátoři linky tísňového volání 158 oznámení o skoku muže z Hlávkova mostu do Vltavy.

Na místo okamžitě vyrazily všechny policejní hlídky, které byly tou dobou v blízkém okolí. Na místo události proto spěchali jak policisté pohotovostní motorizované jednotky a dopravní služby, tak kriminalisté z prvního oddělení prvního policejního obvodu.

Jako první dorazili na místo zmiňovaní detektivové. Ti na nic nečekali a pro „pavláčka“ do proudící řeky skočili. Díky této okamžité reakci se podařilo dotyčného, značně prokřehlého a vyčerpaného muže vytáhnout na břeh. Tam mu policisté poskytli první pomoc především tím způsobem, že dotyčného zabalili do termo fólie a posadili ho do vyhřátého služebního auta. Odtud si ho posléze převzali do své péče přivolaní záchranáři, kteří dorazili na místo události během několika málo minut.

V rámci prvotního prošetřování na místě události kriminalisté zjistili, že muž chtěl skokem z mostu ukončit život, kdy byl navíc pravděpodobně pod vlivem alkoholu.

Je určitě na místě poděkovat také pozorným spoluobčanům, kteří okamžitě, jakmile tato mimořádná situace vyvstala, vytočili linku tísňového volání 158 a o všem informovali policisty.

Díky tomuto rychlému oznámení a okamžité reakci policistů a kriminalistů nemá popsaná událost tragický konec.

Ještě jednou mi tedy dovolte poděkovat všem zainteresovaným za jejich duchapřítomnost a především ochotu pomoci.

por. Mgr. Tomáš Hulan 16. 2. 2017

vytisknout  e-mailem