Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Skok z mostu policisté muži rozmluvili

Frýdek-Místek - zřejmě si chtěl sáhnout na život, třinečtí policisté jej zachránili 

První červnovou neděli ve večerních hodinách přijali policisté dvě totožná oznámení od projíždějících řidičů, kteří v Třinci na ulici Závodní zahlédli na silničním mostě přes řeku Olši muže. Ten měl sedět za zábradlím a popíjet alkohol. Na místo okamžitě vyjely dvě hlídky třineckých policistů, které zde dorazily během dvou minut.

V době jejich příjezdu se opravdu za zábradlím na mostě, několik metrů nad hladinou řeky, nacházel sedící muž. Jeden z policistů jej oslovil a snažil se ho přesvědčit, aby přelezl zábradlí do bezpečného prostoru a popovídal si s nimi. Muž hlídce sdělil, že nemá důvod žít a při pohledu z mostu vidí své možnosti. Po krátké komunikaci s policistou, který mu nabídl pomoc, se nakonec sám rozhodl přelézt zábradlí na druhou stranu. Hlídka 29letého muže následně zajistila a provedla u něj dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vykázala hodnotu přes tři promile.

Díky včasnému příjezdu policistů na místo a také profesionálnímu přístupu a komunikaci se tak podařilo muže zachránit a předat ho k odborné pomoci do rukou záchranářů.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
23. 6. 2023

vytisknout  e-mailem