Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Sklizeň nestihl

VSETÍNSKO: Kriminalisté odhalili pěstitele marihuany. 

Chtěl si finančně polepšit a tak začal pěstovat marihuanu. Některé rostliny mu napadla plíseň, další mu zabavili kriminalisté. V pátek si muž převzal podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Svou finanční stránku si chtěl vylepšit třicetiletý muž z Hranic. Rozhodl se, že začne pěstovat marihuanu, jak pro svou potřebu, tak k možnému prodeji. Do bytu ve Valašském Meziříčí proto pořídil pěstební stan a další zařízení. Ke konci loňského roku potom zasel tři desítky semen a čekal.

Na začátku března sklidil první část a to dvě desítky rostlin. K jeho smůle napadla rostliny plíseň a tak je téměř bez užitku zlikvidoval. K další sklizni už nedošlo. V polovině března u jeho dveří zazvonili kriminalisté a tak zbývající rostliny a zařízení skončily v jejich rukou. Rostliny kriminalisté zaslali k odbornému zkoumání.

Na základě výsledků zkoumání a to potvrzení přítomnosti účinné látky THC v rostlinách a množství této látky sdělil na konci minulého týdne policejní komisař muži podezření z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Pokud bude případ projednáván u soudu, hrozí muži až pětileté vězení.

2. května 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem