Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Sklepy

NOVOJIČÍNSKO - kradou kola  

Ani uzamčené sklepy neodrazují v posledním období zloděje od jejich vykradení.
Takřka denně v posledním období oznamují majitelé sklepů v obytných panelových domech kopřivnickým policistům jejich vykradení. Zloději zcizili mimo jízdních kol také nářadí či potraviny. Většinou se do obytných domů dostali neuzamčenými vchodovými dveřmi. Následně pak ve sklepních prostorách použili násilí k překonání zámků.
V průběhu víkendových dní od pátku 15. do neděle 17. listopadu vyšetřují kopřivničtí policisté téměř deset podobných případů.  Dotčenými lokalitami města byly ulice Pod Zahradami, Polní, 17. listopadu, Příčná, Osvoboditelů a kpt. Nálepky. Ve všech případech zloděj použil násilí k překonání dveří sklepních prostor. V několika případech odcizil jízdní kola různých značek. Celkově svými krádežemi a poškozením dveří způsobil desetitisícové škody.
Společně s poškozenými majiteli pátráme převážně po horských jízdních kolech značek AUTHOR typ Solution stříbrné barvy,  Rockmachine, typ Adrenaline 2000 – barvy černé,  Gary Fisher, typ Wahoo –bílé , STR typ Storm disc – barvy šedé.
Jakékoli informace k jednotlivým případům poskytněte policistům na následujících kontaktech nj.oo.koprivnice@pcr.cz , tel 974 735 731. 

 Dvě Octávie poškodil, jednu odcizil
Doposud neznámý zloděj se činil. V průběhu noci z 15.-16.11.2013 se pokusil odcizit tři vozy Š Octavia zaparkovaných na parkovištích v Novém Jičíně.
Zaparkovaná auta si vyhlédl na ul. U Jičínky a Máchova. Ve dvou případech vnikl dovnitř přes zámky dveří, auta však neodcizil. Ve třetím případě s vozidlem odjel.
Pátráme po odcizeném vozidle zn. Š Octavia, zelené metalízy, ale také po pachateli tohoto jednání. Bez informací od občanů se však neobejdeme. A proto jakékoli informace k případu sdělte policistům telefonicky či emailem. (tel. 974 735 651, email:  nj.oo.njicin@pcr.cz)

Chaty a mládež
V pozdních večerních hodinách z pátku 15. na sobotu 16. listopadu, kontrolovali fulnečtí policisté chatové oblasti a restaurační zařízení.
Společně s policejními psy procházeli preventivně chatové oblasti v části Jerlochovic, Stachovic a okolí hřbitova. Svou kontrolu zaměřili na zajištění jednotlivých objektů, případně jejich narušení a zjištění pohybu cizích osob v těchto lokalitách.
Bez povšimnutí nezůstaly také kontroly restauračních zařízení, kde se zaměřili na podávání alkoholu mladistvým a zneužívání návykových látek.
V průběhu celé akce nebyly zjištěny žádné skutečnosti, které by bylo nutné nadále řešit. Chaty byly zajištěné a k porušení zákonných norem v souvislosti s alkoholem či návykovými látkami nebylo zjištěno žádných poznatků.

Nový Jičín 18.11.2013

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín
 

vytisknout  e-mailem