Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

SKIINTERKRITERIUM 2012 - jubilejní 50. ročník

RYCHNOVSKO - Policisté v zimním středisku 

Říčky v Orlických horách přivítají jako tradičně v posledním lednovém víkendu účastníky SKIINTERKRITERIA. Již zítra bude v areálu Ski centra  zahájen jubilejní již 50. ročník ! Mezinárodní závody žákovských kategorií ve slalomu a obřím slalomu proběhnou na černé sjezdovce vrchu Zakletý v areálu Ski centra Říčky v Orlických horách. Celá akce se řadí mezi 7 nejlépe organizovaných závodů v Evropě a Kanadě a je pořádána pod záštitou Mezinárodní lyžařské federace FIS. Závod byl založen v roce 1963 a jako mezinárodní se jezdí od roku 1972. Nejelo se v letech 1990, 1993 a 2007. Dosud ve Skiinterkritériu startovalo 43 zemí z 5 kontinentů.
Do letošního 50. ročníku se přihlásilo prozatím 16 družstev, ale je předpoklad, že startovní pole se zvýší, neboť každým rokem se přihlásí dalších cca 5 týmů na poslední chvíli. Loni startovalo celkem 21 zemí. Vůbec poprvé do malé obce v Orlických horách přijeli bojovat lyžaři a lyžařky z Argentiny, Islandu, Libanonu a Irska. Ze světově proslulých jmen v Říčkách v minulosti závodili například sourozenci Kosteličovi, Šárka Záhrobská, Filip Trejbal,Thomas Stangassinger, Ondřej Bank, Slovenka Veronika Zuzulová a řada dalších úspěšných lyžařů.

Vrcholná akce lyžařské sezóny v Říčkách v Orlických horách s sebou přináší i určitá omezení jak v dopravě, tak i v pohybu osob po uvedeném zimním středisku. I z těchto důvodů bude posílen výkon služby Policie České republiky. Účastníci a návštěvníci akce budou hlídkami policistů žádáni, aby věnovali zvýšenou pozornost pokynům pořadatelů, a to zejména při parkování svých vozidel. Organizátoři chtějí jako každoročně předejít zbytečným komplikacím a umožnit volný a rychlý průjezd vozidlům záchranných složek, Horské služby a pořadatelů, zajišťujícím zejména lékařskou pomoc a odborný zásah.
Během této fanoušky hojně navštěvované akce se hlídky Policie České republiky z rokytnického obvodního oddělení i rychnovského Dopravního inspektorátu   zaměří zejména na správné parkování vozidel přijíždějících na parkoviště v Říčkách v Orlických horách a zajišťovat plynulý a bezpečný provoz na přilehlých komunikacích.
Spolu s tím návštěvníky areálu Ski centra budou policisté upozorňovat na to, aby si svoje věci (zejména lyže a batohy) hlídali a neodkládali je ve volném nehlídaném prostoru, nýbrž do úschoven k tomu určených. Stejně tak budou řidiče a návštěvníky střediska upozorňovat, aby si ve vozidlech na parkovištích zbytečně neponechávali cenné věci a osobní doklady.

V případě jakýchkoliv problémů je pro návštěvníky k dispozici bezplatná linka 158.

por. Mgr. Alena Kacálková
24. ledna 2012 v 12:10


 

vytisknout  e-mailem