Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Situace na silnicích v kraji

BRNO: Zatím to vypadá lépe než včera. 

Za pondělí policisté zaznamenali celkem 200 událostí v dopravě. Po ránu a přes den šlo většinou o dopravní nehody (naštěstí bez vážnějších následků na zdraví). K večeru se začala množit oznámení o padajících větvích a stromech. Na dálnici zkomplikoval provoz havarovaný kamion, jehož řidič podle prvotního šetření nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. Jeho vyproštění bylo technicky náročné a po dobu akce byla dálnice ve směru na Prahu zcela uzavřena. Policisté ve spolupráci se silničáři zajistili přednostní chemické ošetření objízdné trasy. Včera sloužilo v kraji zvýšené množství policejních hlídek, abychom co nejvíce zkrátili čekání pro účastníky dopravních nehod.
I dnes se řidiči potýkají s nepřízní počasí, evidujeme ale pouze poloviční počet dopravních nehod ve srovnání se včerejškem.
 

Aktualizace 21:00

Kolem 21 hodiny se počet nehod šetřených policií zastavil na čísle 19 (za celé pondělí byl více než dvojnásobný). Vyjížděli jsme k 35 nehodám (ne všechny pak policie šetří), bezpočet dalších událostí v dopravě jsme evidovali na lince 158 a dále řešili. I v úterý byl navýšen počet hlídek.

por. Pavel Šváb, 02.12.2014

vytisknout  e-mailem