Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Šíření poplašné zprávy – ukončení opatření

České Budějovice – Jak jsme již informovali, oznámil dnes třicet minut po sedmé hodině ranní neznámý mužský hlas na linku tísňového volání 158, že je v Základní škole v Kubatově ulici v Českých Budějovicích uložen nástražný výbušný systém.  

Českobudějovická policie ve věci přijala bezodkladně opatření - na místo se bezprostředně po oznámení dostavila kompletní výjezdová skupina Služby kriminální policie a vyšetřování, hlídky policistů z Obvodních oddělení policie , policejní pyrotechnik Správy Jihočeského kraje, policejní psovodi se služebními psy, strážníci městské policie, pracovníci a vozidla RZS a HZS.
Opatření bylo ukončeno dnes v 11 : 00 hodin, žádný nástražný výbušný systém nebyl v objektu Základní školy v Kubatově ulici nalezen. Ke zranění osob nedošlo, ani ke škodám hmotným. Všechny osoby, které se v inkriminované době v Základní škole nacházely, byly vyzvány, aby objekt opustily. Jednalo se cca o 600 osob.
Jen v uplynulém roce zaznamenali českobudějovičtí kriminalisté celkem 14 případů šíření poplašných zpráv. Důkazem toho, že se tuto trestnou činnost kriminalistům objasňovat daří, je devět objasněných skutků z těchto čtrnácti zadokumentovaných.

vytisknout  e-mailem