Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Silvestrovské oslavy v Praze

Pražská policie chystá bezpečnostní opatření.  

Jako každoročně v souvislosti se silvestrovskými a novoročními oslavami v centru města přijala pražská policie ve spolupráci s Městskou policií hlavního města Prahy a Dopravním podnikem hlavního města Prahy příslušná bezpečnostní opatření. Do nich se zapojí stovky policistů z pořádkové, cizinecké, dopravní a kriminální policie, kteří budou dohlížet na bezpečnost osob, dodržování veřejného pořádku a samozřejmě také na dopravní situaci. V rámci opatření se budou policisté zaměřovat i na odhalování majetkové trestné činnosti, zejména kapesních krádeží. Policie již v průběhu uplynulých dní ve spolupráci s dalšími subjekty prováděla kontroly prodejen s pyrotechnikou, a jinak tomu nebude ani poslední den v roce. V pohotovosti budou i policisté poříčního oddílu a pyrotechnici se speciálně vycvičenými psy.

Konec roku v centru Prahy

Ve čtvrtek 31. prosince od odpoledních hodin bude pro veškerý automobilový provoz zcela uzavřena oblast Václavského náměstí. Zde bude platit zákaz zastavení, na který budou upozorňovat s dostatečným časovým předstihem přenosná dopravní značení. Uzavřeny budou všechny příjezdové komunikace k Václavskému náměstí. Maximálně preferován bude provoz tramvají, který by měl zůstat zachován. V této souvislosti upozorňujeme všechny řidiče, aby do oblasti Václavského náměstí ani přilehlého okolí nejezdili vozidly a využili prostředků městské hromadné dopravy, která bude celkově posílena. Nerespektování pokynu policie může v konečném důsledku zkomplikovat průjezd vozidel Integrovaného záchranného systému.

Novoroční ohňostroj

Novoroční ohňostroj bude odpálen v pátek 1. ledna 2016 v 18 hodin, letos poprvé z Vítkova v Praze 3. V této souvislosti upozorňujeme, že z bezpečnostních důvodů bude plně uzavřen přístup na Vítkov. Dopravní policisté budou sledovat situaci na silnicích a v případě potřeby jsou připraveni okamžitě reagovat odklonem dopravy na objízdné trasy a jinak usměrňovat řidiče. Vzhledem k tomu, že na různých místech metropole dojde s největší pravděpodobností ke koncentraci většího počtu diváků, musí řidiči počítat s delším časovým zdržením. Rozhodně se vyplatí sledovat aktuální dopravní informace, řídit se platným dopravním značením a respektovat pokyny policie. Stejně pozorní by měli být i návštěvníci ohňostroje, dbát pokynů policistů, strážníků a pracovníků Dopravního podniku hl. m. Prahy. K přepravě by měli využít zejména prostředky městské hromadné dopravy, jejichž kapacita bude posílena a provoz bude výrazně preferován.

Policie v současné době nemá informace ke konkrétnímu bezpečnostnímu riziku a opatření mají preventivní charakter. Policisté vycházejí ze zkušeností z minulých let a v případě zjištění protiprávního jednání jsou schopni okamžitě reagovat. 

por. Bc. Iveta Martínková – 29. 12. 2015

vytisknout  e-mailem