Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Silvestrovské oslavy se zřejmě protáhly

KRAJ - Někteří řidiči vyjeli posilněni značným množstvím alkoholu 

Ve středu 2.1.2013 to na našich silnicích v kraji vypadalo, jako by si řidiči ještě nestihli uvědomit, že silvestrovské oslavy už skončily. Sednout si za volant pod vlivem alkoholu je hazard nejenom se svým životem, ale i se životy ostatních.
V průběhu včerejšího dne dopravní policisté v Královéhradeckém kraji řešili hned tři případy, kdy řidič řídil motorové vozidlo pod vlivem alkoholu a naměřená hodnota vysoce přesahovala hodnotu 1 promile alkoholu.

Jako první uvízl v našich sítích krátce po 7. hodině ranní v ulici Českoskalická v Náchodě 62letý řidič osobního vozidla Chevrolet. Policisté mu při kontrole naměřili opakovanou dechovou zkouškou nejprve 1,37 promile a po té 1,35 promile alkoholu v dechu. Řidiči policisté na místě zakázali další jízdu a odebrali mu řidičský průkaz.

V 11 hodin dopoledne kontrolovali na silnici 1.třídy I/14 mezi obcemi Dobruška a Chábory rychnovští dopravní policisté 43letého řidiče nákladního vozidla Mercedes s návěsem. Podle svého vyjádření vyjel s nákladem z Nového Města nad Metují a směřoval do Rychnova nad Kněžnou. Provedenou dechovou zkouškou u něho policisté zjistili nejprve 1,93 promile a při druhé zkoušce 1,91 promile alkoholu v dechu. Řidič se podrobil i odběru krve v nemocnici v Rychnově nad Kněžnou. Policistům uvedl, že na Nový rok vypil odpoledne dvě desetistupňová piva a večer 1,75 litru červeného vína. S popíjením skončil zhruba ve tři hodiny ráno. I jemu policisté na místě zadrželi řidičský průkaz.

Do třetice odhalili dopravní policisté 33letého podnapilého řidiče, který jel se svým vozem zn. BMW z obce Jeseník do Nymburku. Na silici 1. třídy č. I/11 ho v obci Doudleby nad Orlicí krátce po 15. hodině kontrolovali rychnovští policisté. Po výzvě se podrobil dechové zkoušce, která vykázala hodnoty 2,55 a 2,56 promile alkoholu v dechu. Další součinnost ale odmítl a snažil se z místa kontroly odjet a pokračovat v jízdě. Policisté mu v tom za použití donucovacích prostředků zabránili a převezli ho na Protialkoholní záchytnou stanici v Hradci Králové. I on byl nucen vydat policistům svůj řidičský průkaz.

Všichni tři muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu  ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí i trest odnětí až na jeden rok.

mjr. Mgr. Ivana Ježková
3. 1. 2013, ve 13:30

vytisknout  e-mailem