Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Silvestrovské a novoroční jízdy pod vlivem alkoholu

KOLÍNSKO - Výsledky dechových zkoušek přesahovaly jedno promile. 

Poslední den roku 2020 a ani první den v novém roce se neobešel bez řidičů pod vlivem alkoholu. Naštěstí ani jeden případ neměl žádné vážné následky na majetku, zdraví či životech.

Na Silvestra, 31. prosince, krátce po třiadvacáté hodině, byl policejní hlídkou z obvodního oddělení Pečky zastaven řidič osobního vozidla VW Touran, který jel obcí Pečky z ulice Fugnerova směrem ulicí Švermova, kde byl kontrolován. Řidič byl vyzván k předložení dokladů potřebných k provozu a řízení vozidla, načež osoba byla ztotožněna jako jedenatřicetiletý muž z Kolínska. Kromě řidičského průkazu předložil všechny doklady. Lustrací policisté zjistili, že muž platný zákaz řízení motorových vozidel, a to od února 2020 do srpna roku 2023. Muž byl posléze vyzván k podrobení se dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou přes jedno promile.
Jedenatřicetiletému muži bylo v sobotu 2. ledna 2021 sděleno podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky za což mu hrozí v případě odsouzení až dva roky za mřížemi.

Pozitivní výsledek měl také sedmadvacetiletý muž, který nadýchal přes dvě promile. Ten řídil vozidlo Audi A6 po Kolíně ulicemi U Křižovatky, Polepská a v ulici Jaselská byl ve čtvrt na pět ráno 1. ledna 2021 zastaven policisty. Sedmadvacetiletý muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což může být potrestán až na jeden rok odnětím svobody.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
4. ledna 2021

vytisknout  e-mailem