Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Silvestrovská noc z pohledu policistů

HODONÍNSKO: Drogy, alkohol, krádež, fyzické napadání 

  • Silvestrovská noc začala pro hodonínské policisty výjezdem na oznámené vloupání do dodávkového vozidla v Hodoníně. Zloděj po rozbití bočního skla s dodávky odcizil elektroinstalační materiál a napáchal škodu za několik tisíc korun.
  • Kyjovští policisté před dvacátou hodinou přijali oznámení, že mezi Sobůlkami a Kyjovem na silnici u krajnice leží labuť. Po příjezdu na místo viděli labuť chodit podél vozovky. Protože jí hrozila újma od projíždějících vozidel, odehnali ji do polí, kde by měla být v bezpečí a zákrok ukončili.
  • Další hlídka hodonínských policistů po dvacáté hodině v Hodoníně zastavila a kontrolovala devatenáctiletého řidiče osobního vozidla. Provedeným testem na přítomnost drog u něj zjistili pozitivní hodnotu na látky amfetamin a cannabis. Sám policistům užití pervitinu i marihuany přiznal, ale odmítl se podrobit lékařskému vyšetření i odběru krve nebo moč.
  • Strážníci městské policie v Hodoníně zastavili řidiče osobního vozidla se slovenskou registrační značkou, který kličkoval po silnici. Po dechové zkoušce, která vykázala hodnotu 1,7‰ alkoholu, bylo zřejmé proč tak jel. Na místo se dostavili hodonínští policisté a případ si převzali. Později vyšlo najevo, že muž nevlastní řidičský průkaz a vozidlo vzal své sestře bez jejího svolení. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení a muž skončil v policejní cele.
  • Kyjovští policisté před půlnocí asistovali u požáru rodinného domu v obci Sobůlky. Při požáru nebyl nikdo zraněn, vznikla pouze majetková újma. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.
  • Již v novém roce dubňanští policisté a strážníci zasahovali u rvačky šesti osob v Dubňanech, která skončila zraněním jednoho z aktérů. Obě znesvářené skupiny skončily na policejní služebně a policisté se případem dále zabývají.
  • Veselští policisté krotili emoce v rodinném domě ve Veselí nad Moravou. Rodinní příslušníci se zde zřejmě pod vlivem alkoholu nepohodli a vzájemně se napadli. Věc je řešena jako přestupek proti občanskému soužití.
  • O půl čtvrté ráno jsme přijali oznámení o havárii osobního vozidla mezi Hodonínem a Rohatcem. Devatenáctiletý řidič nezvládl řízení vozidla a havaroval mimo vozovku, kde se auto otočilo na střechu. Řidič se při nehodě lehce zranil a sanitka jej odvezla do nemocnice. Dechová zkouška potvrdila jeho střízlivost.

por. Bc. Petr Zámečník, 1. 1. 2017

Odkazy do noveho okna

drog.test Hodonín

drog.test Hodonín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem