Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Silvestrovská noc nebyla příliš klidná

ZLÍNSKO: Policisté zpracovávali za silvestrovskou noc na 150 oznámení.  

 

Při silvestrovských oslavách policisté v celém Zlínském kraji přijali a zpracovávali na 150 oznámení, která se týkala drobných sporů, ale i vážných událostí. Celým večerem a nocí se prolínaly drobnější spory a šarvátky, které byly velmi často spojeny s ovlivněním alkoholem.

Krátce před jednou hodinou v noci v Uherském Brodě došlo k pokusu znásilnění, kdy dvacetiletá žena se šla v parku vyčůrat do křoví. V tom k ní zezadu přistoupil neznámý muž, který se ji pokusil znásilnit. Mladá žena se ubránila, začala křičet, pachatel všeho nechal a utekl pryč. Policisté začali zjišťovat detaily k celému případu a pátrat po totožnosti pachatele.

Před druhou hodinou v noci ve Zlíně v jednom z barů se obsluha chystala zavřít podnik, ale osmatřicetiletý muž se svou přítelkyní si stále ještě chtěli pouštět písně z juke boxu a odmítali odejít. Když je barman znovu vyzýval k opuštění baru, vytáhl host teleskopický obušek a dvěma údery měl napadnout barmana do hlavy a do nohy. Barman vyvázl snad jen s tržnou ránou. Útočníka policisté zajistili a umístili do policejní cely.

Před čtvrtou hodinou ráno byl ohlášen požár střechy neobydleného domu ve Vlčnově. Po uhašení požáru začali policisté zjišťovat, kdo zřejmě při používání zábavní pyrotechniky přispěl ke vzniku požáru.

Po čtvrté hodině se vracela devětadvacetiletá žena ulicí Sušilovou v Holešově domů, když v tom k ní přistoupil neznámý muž s nožem v ruce. Nejdříve po ní požadoval sex, když neuspěl, požadoval peníze. Žena mu dala peněženku se zhruba patnácti sty korunami a platební kartou. Zhruba padesátiletý muž snědé pleti vysoký asi 170 cm poté utekl. Žena nebyla naštěstí zraněna. Po pachateli trestného činu loupeže začali pátrat holešovští policisté spolu s kroměřížskými kriminalisty.

Před sedmou hodinou ráno procházel sedmnáctiletý mladík ulicí Uherského Brodu a u přechodu pro chodce uviděl ležícího muže. Přišel k němu s tím, že mu chtěl pomoci. Zhruba čtyřicetiletý ležící muž se najednou probral a z prozatím nezjištěného důvodu bodl mladíka do stehna. Mladý muž naštěstí utrpěl jen lehké zranění. Policisté začali pátrat po útočníkovi, který před oznámením z místa odešel.


 

1. leden 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem