Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Silvestrovská noc

KARLOVARSKÝ KRAJ - Silvestrovská noc. 

Na silvestrovskou noc, kdy dochází tradičně k nárůstu protiprávního jednání, byli pořádkoví a dopravní policisté připraveni. V průběhu noci z 31. prosince 2013 na 1. ledna 2014 prováděli dohled nad veřejným pořádkem a bezpečností občanů.
 
Dopravní policisté se při kontrolách řidičů zaměřili především na dodržování zákazu požívání alkoholu před nebo během jízdy a na další dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích. Policisté v průběhu noci žádný přestupek ani řidiče pod vlivem alkoholu nezjistili. Rovněž tak nešetřili žádnou dopravní nehodu.
 
V průběhu silvestrovské noci policisté řešili prostřednictvím linky 158 celkem sedmadvacet událostí. Jednalo se převáženě o různá oznámení na podnapilé a na jejich chování. V jednom případě museli policisté řešit hádku druha a družky. Například policisté z Ostrova vyšetřují případ, kdy doposud neznámý muž na Mírovém náměstí, v době probíhajících silvestrovských oslav fyzicky napadl třiadvacetiletého muže, a to několika údery do obličeje a do těla. Poškozeného z náměstí odvezli lékaři do nemocnice v Karlových Varech.
 
V dalších případech policisté řešili několik krádeží, např. odložených věcí ve vozidle, nebo na různých oslavách. V jednom případě také došlo k násilnému vniknutí do bazaru na Jáchymovské ulici v Karlových Varech, kde bylo odcizeno vozidlo Renault Trafic, šedé barvy s registrační značkou 3K4 3102. Policisté po vozidle pátrají a jakoukoliv informaci přijmou na lince 158. Několik minut po půlnoci si vyslechl třiadvacetiletý muž sdělení podezření z přečinu porušování domovní svobody, který měl v ulici Krušnohorská vniknout do společných sklepních prostor domu a následně do sklepní kóje. Muž byl zadržen strážníky, kteří ho předali policistům.
 
Dalším případem, který prověřují kriminalisté v Chebu, je zranění, které si měl muž způsobit sám doma. Následně se zraněním odešel do jedné z místních heren, kde mu začalo krvácet. Muže na místě opakovaně ošetřili a následně přivolali záchrannou službu, která ho převezla do nemocnice v Chebu. Kriminalisté vznik zranění v současné době prověřují.
 
por. Ing. Pavel Valenta
01.01.2014

vytisknout  e-mailem