Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Silvestrovská noc

KARLOVARSKÝ KRAJ - Silvestrovská noc policistů v kraji.  

Každoročně je konec roku spojován s oslavami a nadměrným pitím alkoholu, toto samo o sobě evokuje spoustu práce pro policisty a další složky Integrovaného záchranného systému. Na silvestrovskou noc, kdy dochází tradičně k nárůstu protiprávního jednání, byli pořádkoví a dopravní policisté Karlovarského kraje připraveni.

V průběhu noci z 31. prosince 2015 na 1. ledna 2016 prováděli policisté dohled nad veřejným pořádkem, bezpečností občanů a silniční dohled. Dopravní policisté se při kontrolách řidičů zaměřili především na dodržování zákazu požívání alkoholu před nebo během jízdy a na další dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích. V několika případech řešili dopravní nehodu.

V průběhu silvestrovské noci dopravní policisté šetřili 7 dopravních nehod, kdy v jednom případě zjistili u řidiče požití alkoholu. Jednadvacetiletý řidič řídil osobní automobil PASSAT pět minut po půlnoci ve směru od obce Počerny na Karlovy Vary. Před křižovatkou se řidič nechoval ohleduplně, ukázněně, nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a profilu komunikace, při projíždění zatáčky uvedl vozidlo do smyku, vyjel vpravo mimo komunikaci a narazil zde do stromu. Při havárii utrpěl spolujezdec lehké zranění, se kterým byl převezen do nemocnice v Karlových Varech. Při dechové zkoušce byla u řidiče naměřena hodnota 1,27 promile alkoholu. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

V průběhu silvestrovské noci policisté na lince 158 přijali celkem 106 událostí, ke kterým pak vyjížděli. Jednalo se převáženě o různá oznámení na podnapilé a na jejich chování, rodinné hádky, rušení nočního klidu a drobná výtržnictví.

Jeden z těchto případů šetří policisté z Horního Slavkova, třicet minut v novém roce došlo k napadení čtyřiatřicetiletého muže v Horním Slavkově, v ulici Kounice, před vchodem domu ho bezdůvodně fyzicky napadl stejně starý muž a to tak, že jej několikrát udeřil pěstmi do oblasti hlavy, následně jej vtáhnul do vchodu, kde v napadání pokračoval. Napadený muž musel vyhledat lékařské ošetření.

por. Ing. Pavel Valenta
01.01.2016

vytisknout  e-mailem