Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Silvestrovská noc 2020 - 2021 v Libereckém kraji

KRAJ - Dohlíželi jsme na vaši bezpečnost. 

V průběhu silvestrovské noci přijalo Integrované operační středisko Krajského ředitelství policie Libereckého kraje celkem 84 hovorů na tísňové lince 158, což je o 36 volání méně než o silvestrovské noci v roce 2019. Letos nám lidé hlásili naštěstí jen lehčí případy fyzických potyček v rodině nebo i  na veřejnosti pod vlivem alkoholu, které nepřekračovaly povahu přestupků a nevyžádaly si žádné vážné následky na zdraví. Další stížnosti se týkaly rušení nočního klidu hlasitou hudbou a nebo lidem vadil hluk z petard. V osmi případech nás volající upozornili na to, že po 21. hodině někteří jedinci odpalují venku zábavní pyrotechniku. Když jsme ale na místo, kde k tomu mělo docházet, dorazili, nikoho jsme zde už pochopitelně nezastihli. Silvestrovská pyrotechnika v Raspenavě poškodila dvě vedle sebe zaparkovaná osobní vozidla požárem, u kterého zasahovali příslušníci Hasičského záchranného sboru. Rozsah škod na vozidlech zatím nebyl upřesněn.

Na žádost občanů jsme pátrali i po jednom sebevrahovi nebo po opilém muži, který zmizel z dohledu svému kamarádovi, a ten si o něj dělal velké starosti. V obou případech mělo pátrání šťastný konec, muž, který vyhrožoval sebevraždou, se dostal včas do péče zdravotníků a pohřešovaný opilý čtyřicátník se sám ozval z bydliště své přítelkyně. Jedna rodina ze Semilska se ocitla v nouzi, když se manželskému páru v průběhu noci zabouchly dveře na terase a oni se nemohli dostat do domu za svým dvouletým dítětem. Problém za naší asistence rychle vyřešili přivolaní hasiči. Otevřený zatím zůstává jen případ zaběhnutého černého oříška jménem Caddy, o kterém nás informovala jeho majitelka z obce Dráčov. Pejska, který jí zřejmě vlivem hluku z petard utekl při venčení,  postrádala od 21.30 a zatím nevíme, zda si už našel cestu domů.

Během silvestrovské noci se nestala žádná vážná dopravní nehoda. V ohrožení života se nacházel pouze jeden seniorský pár, který se ve svém bytě přiotrávil při úniku oxidu uhelnatého z vadného plynového kotle. Oba pacienty si převzala do péče Zdravotnická záchranná služba.

1. 1. 2021
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem