Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Silvestr v Praze

Policisté na lince 158 od půlnoci do přibližně šesté hodiny ranní přijali bezmála 600 oznámení. Oproti běžnému dni se jedná o přibližně osminásobně více telefonátů. 

Policisté řešili v ulicích Prahy a domácnostech převážně rušení nočního klidu, drobné potyčky, vandalství, výtržnictví a krádeže. Většinu z nich policisté vyřešili přímo na místě, bez dalších problémů.  
 
Během noci jsme také přijali dvě oznámení o uložení bomby. V prvním případě kolem jedné hodiny v noci neznámý pachatel oznámil, že v průchodu u obchodního domu Kotva se nachází bomba. Policisté na místě okamžitě uzavřeli celý prostor a díky velmi dobré práci posléze zadrželi čtyřiapadesátiletého muže, který bombu nahlásil. Druhý anonym volal pár minut před sedmou hodinou ráno. Operátorům tísňové linky uvedl, že v tanečním baru na ulici Vinohradská je bomba, která vybuchne. Policisté z baru evakuovali přibližně 200 osob a přivolaný pyrotechnik prohlédl celou provozovnu. V baru se však žádná bomba nenacházela. Policisté nyní pátrají po tomto neznámém pachateli, který se svým jednání dopustil trestného činu šíření poplašné zprávy.

 

por. Bc. Eva Kropáčová       1.1.2013

vytisknout  e-mailem