Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Silvestr v Olomouckém kraji očima policistů

OLOMOUCKÝ KRAJ - Konec roku v kraji měl spíše klidnější průběh. 

Silvestrovská noc v Olomouckém kraji z pohledu policie proběhla bez významnějších incidentů. Zřejmě nejzávažnějším byl požár přístřešku s motocyklem u rodinného domu v obci na Šumpersku se škodou bezmála půl milionu korun.

Další nápad:

· Nejčetnějším oznámením bylo oznámení o narušování občanského soužití, případně fyzického napadení v celkem šestadvaceti případech. U těchto vždy hrál svoji roli i vypitý alkohol.

· Ve dvanácti případech jsme obdrželi oznámení o rušení nočního klidu. Většinou se situace po příjezdu policistů uklidnila a přestupky byly řešeny domluvou.

· V šesti o používání zábavné pyrotechniky – bez zjištěného protiprávního jednání.

· V souvislosti s vládními nařízeními kvůli epidemii covid 19, tedy zejména s porušením zákazu nočního vycházení jsme přijali celkem 7 oznámení. Ve čtyřech případech policisté takové porušení také zadokumentovali. Při jejich řešení využili všechny tři možnosti, tedy domluvu, oznámení příslušnému správnímu orgánu i uložení pokuty na místě.

· Další 4 požáry – 3 x kontejner a  1 x živý plot.

· Dvě oznámení o útěku psa vyplašeného pyrotechnikou.

· Během služby jsme zjistili také jednu podnapilou mladistvou osobu. Po dechové zkoušce s výsledkem 1,4 ‰ byla ošetřena a předána matce.

V roce 2021 přejeme všem občanům i návštěvníkům Olomouckého kraje, aby naše služby nepotřebovali, ale v případě, že se tak už stane, jsme připraveni pomáhat a chránit. Krásný rok 2021!

por. Mgr. František Kořínek

1. ledna 2021

vytisknout  e-mailem