Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Silvestr a Nový rok v dopravě

PELHŘIMOVSKO: Jedno těžké zranění  

Během posledního dne roku 2011 a na Nový rok se stalo na Pelhřimovsku šest dopravních nehod, u kterých zasahovali policisté.
Na Silvestra vyjížděli policisté skupiny dopravních nehod ke čtyřem nehodám. Ve třech případech se silniční karamboly obešly bez zranění osob. Celková škoda na poškozených vozidlech byla vyčíslena na 132 tisíc korun. Ve všech třech případech se jednalo o nezvládnutí smyku na namrzlé vozovce.
 
Poslední silvestrovská nehoda se stala krátce před 19,00 hodinou mezi obcemi Lukavec a Salačova Lhota. Řidič vozidla Citroen ZX na rovném úseku nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a na zledovatělém povrchu dostal smyk, který nezvládl a vyjel s vozidlem vlevo mimo vozovku, kde havaroval. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou.
 
 
Čtvrtá silvestrovská nehoda se stala v Pelhřimově v 17,10 hodin. Sedmadvacetiletý řidič vozidla VW Sharan jel po ulici Na Příkopech v Pelhřimově. Při odbočování vlevo na křižovatce s ulicemi Václava Petrů a Karlovo náměstí na přechodu pro chodce před budovou bývalého Obvodního oddělení v Pelhřimově se střetl se dvěma chodkyněmi. Ty přecházely zleva na signál "Volno" pro chodce. Obě devětašedesátileté ženy utrpěly lehké zranění. Po ošetření v nemocnici byly propuštěny domů. U řidiče byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou.
 
Lukavec 31.12.11.jpgPE 31.12.11.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Olešná 1.1.2012.jpg
 
Na Nový rok v 2,25 hodin se stala vážná nehoda v obci Olešná. Třiadvacetiletý řidič vozidla Škoda Fabia jel z obce Sedliště do centra obce Olešná. V levotočivé zatáčce dostal s vozidlem smyk, který nezvládl a vyjel vlevo mimo vozovku. Zde narazil do drátěného oplocení domu, poškodil jehličnaté stromy a vjel do hranice dřevěných prken. Při nehodě byl těžce zraněn řidič, který byl převezen do nemocnice v Brně. Dechová zkouška u řidiče byla pozitivní s výsledkem 0,74 promile. Hmotná škoda byla odhadnuta na 80 tisíc korun.
 
 
 
 
 
Druhý novoroční silniční karambol se stal po 10,00 hodině dopolední mezi obcemi Útěchovičky a Rybníček. Při projíždění pravotočivé zatáčky dostal řidič vozidla Subaru Impreza na vrstvě ujetého rozbředlého sněhu smyk, který nezvládl a narazil do zadní části protijedoucího nákladního vozidla Man. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda byla vyčíslena na 35 tisíc korun. 



por. Bc. Hana Kotková, komisař
2. ledna 2012
 
 

vytisknout  e-mailem