Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Silniční kontroly ke snížení nehodovosti a úrazů

ORLICKOÚSTECKO - V našem hledáčku skončilo 12 řidičů porušující zákon o silničním provozu. 

Na řidiče jedoucí zejména po silnici I. třídy č. 11 procházející městem Jablonné nad Orlicí, ale i přilehlých obcí a mimo ně jsme se zaměřili, zda dodržují zákon o silničním provozu. 

Okamžitě po příjezdu na stanoviště jsme zjistili první přestupek šestapadesátiletého řidiče nákladního vozidla z Berouna, který projel křižovatkou, aniž by respektoval dopravní značku „Stůj, den přednost v jízdě!“. Po vyřešení tohoto přestupku udělením pokuty jsme za hustého sněžení zastavili sedmačtyřicetiletého řidiče z Ústí nad Orlicí, který na osobním vozidle neměl za snížené viditelnosti předepsaným způsobem rozsvícená obrysová a potkávací světla. Vzápětí se situace opakovala u dalšího sedmdesátiletého řidiče osobního auta z Jablonného. Následoval stejný případ u třiadvacetiletého řidiče rovněž osobního auta jedné z obcí Letohradska. Třem přestupcům jsme také udělili pokutu.

Naší pozornosti neunikl přestupek dvaasedmdesátiletého řidiče vozidla z Jablonného spočívající v nepřipoutání se za jízdy bezpečnostním pásem. Situace s nerozsvícenými světly se opakovala u šestačtyřicetileté řidičky z Prahy cestující s dvěma dětmi v osobním vozidle černé barvy a u pětatřicetileté řidičky auta jedné z obcí u Jablonného. Na odjezdu z místa vyřešeného přestupku jel proti nám třiapadesátiletý řidič jedné z obcí na Letohradsku, který při jízdě v autě telefonoval a mobil držel v ruce, i tato situace se neobešla bez udělení pokuty.  

Další čtyřiatřicetiletý řidič auta jedné z obcí u Jablonného porušil zákon tím, že nerespektoval dopravní značku „Stop, dej přednost v jízdě!“. Sotva jsme se rozjeli z místa řešení předešlého přestupku, v protisměru jel jednačtyřicetiletý řidič osobáku jedné z obcí u Jablonného, který nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem. Záhy se stejného přestupku dopustil třiačtyřicetiletý řidič auta z Jablonného nad Orlicí. Další zastavený sedmatřicetiletý řidič osobního vozidla s přípojným vozíkem neměl na vozíku platnou technickou kontrolu. Za tento přestupek jsme mu udělili pokutu ve výši 1 tisíc korun. 

Cílem našich dnešních silničních kontrol bylo přispět ke snížení dopravních kolizí a úrazů v silničním provozu. Všechny zjištěné přestupky mnohdy stojí za vážnými dopravními nehodami. Apelujeme na všechny účastníky silničního provozu, chraňte si své životy, zdraví a majetek, tím že na silnicích budete obezřetní nejen k sobě, ale i k ostatním.

por. Mgr. Lenka Vilímková
18. listopadu 2022

Odkazy do noveho okna

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem