Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Silnice pod dohledem policie

KRAJ – Středočeští policisté zahájili rozsáhlou dopravně bezpečnostní akci 

Policisté ze služeb dopravní, pořádkové a cizinecké policie středočeského krajského ředitelství se budou snažit v období dovolených a zahájení letních prázdnin ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu, s cílem snížit nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky. Reagují tak na neuspokojivý stav v silničním provozu v tomto období v minulých letech.
V rámci dopravně bezpečnostní akce se zaměří zejména na dodržování stanovené rychlosti, způsobu jízdy, dodržování pravidel na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, používání telefonních či jiných komunikačních prostředků, kontroly technických stavů motorových vozidel, kontroly předepsaných dokladů, ale i kontrolu dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, jakož i dalších předpisů souvisejících s provozem na pozemních komunikacích. Policisté budou věnovat pozornost i pátrání po hledaných či pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech a věcech.
S policejní silniční kontrolou se tak mohou během akce řidiči, ale i ostatní účastníci silničního provozu, setkat ve všech lokalitách středočeského regionu, a to nejen na komunikacích s vyšším dopravním zatížením, ale i tam, kde se nacházejí riziková místa.
Kompletní vyhodnocení této dopravní akce Krajského ředitelství policie Středočeského kraje bude zveřejněno přibližně v polovině letošního července.

nprap. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
26. června 2015

vytisknout  e-mailem