Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Silnice byly namrzlé

PELHŘIMOVSKO: Ranní námrazy na vozovkách zkomplikovaly řidičům cestu do práce. 

Rynárec, Křelovice - Nehody, kdy řidiči
podcenili ranní námrazu, řešili policisté v úterý, ale i dnešní ráno.
 V úterý, 23.2. krátce před 7,00 hodinou ranní došlo ke kolizi vozidel v Rynárci směrem na Čelistnou. Řidič Avie projížděl levotočivou zatáčku a na zledovatělé vozovce přibrzdil, aby se vyhnul protijedoucímu vozidlu. Při intenzivním brzdění vyjel s vozidlem vpravo mimo vozovku. Při brzdění na zledovatělém povrchu se zadní část nákladního vozidla posunula více do středu vozovky a levá zadní částí se střetla s protijedoucím vozidlem Škoda Felicie. Řidička felicie jela s vozidlem směrem do centra obce Rynárec. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Škoda byla vyčíslena na padesát pět tisíc korun.
 
 
Křelovice 23.2.10Křelovice 23.2.10
 
 
         Další dopravní kolize následovala několik minut po 7,00 hodině ve směru Křelovice - Želiv. Řidič Škody Felicia projížděl levotočivou zatáčku, dostal s vozidlem na zledovatělé vozovce smyk, který nezvládl a havaroval s vozidlem vpravo mimo vozovku. Při havárii došlo k přetočení vozidla na střechu. Ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda byla odhadnuta na dvacet tisíc korun.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
       Dnešního dne, tj. středa 24. 2. došlo k dopravnímu přestupku opět v Rynárci. Řidička vozidla Peugeot 405 jela od Zajíčkova. Při míjení se s protijedoucím nákladním automobilem Iveco, začala brzdit, čímž se vozidlo dostalo na zledovatělé vozovce do smyku a vjelo do levé poloviny vozovky. Zde levou přední částí peugeot narazil do levého boku protijedoucího nákladního automobilu Iveco. Při události nedošlo ke zranění osob. Výše škody byla vyčíslena na dvacet pět tisíc korun.
 
 
 
tiskpe@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem