Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Silně podnapilí řidiči usedli za volant, další pod vlivem drog

ZLÍNSKO: Skončili v rukou policistů. 

Prvního podnapilého řidiče zastavila policejní hlídka v obci Štítná nad Vláří v sobotu krátce před půl desátou večerní. Třiatřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Octavia se při silniční kontrole podrobil orientační dechové zkoušce, kdy se policisté nestačili divit, neboť se na displeji ukázala výsledná hodnota 2,23 promile alkoholu v dechu. Policisté mu proto další jízdu zakázali.

Druhého řidiče osobního vozidla VW Golf zastavili policisté v Otrokovicích v jedenáct hodin večer. Opět se jednalo o běžnou silniční kontrolu. Policisté taktéž řidiči  dali dýchnout. Na přístroji se ukázala hodnota přesahující jednu promile alkoholu v dechu. I tento řidič v další jízdě nesměl pokračovat.

V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

Ve Valašských Kloboukách zastavili policisté v neděli večer čtyřiadvacetiletého řidiče vozidla Mercedes 200. Také tento se při kontrole podrobil orientační dechové zkoušce avšak s negativním výsledkem. Policisté u něj ale provedli i orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, jehož výsledek byl pozitivní. Dále u něj policisté zjistili, že nevlastní řidičské oprávnění, čímž  se tak dopustil přestupku a hrozí mu pokuta ve výši až padesáti tisíc korun. Policistům také odmítl prokázat svoji totožnost, proto nakonec skončil na zdejším obvodním oddělení. Případ je nadále v šetření místních policistů. Zda byl a v jaké míře pod vlivem drog, ukáže až odborné vyšetření.

6. února 2017, por. Mgr. Lucie Javoříková

vytisknout  e-mailem