Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Silně opilá matka vezla v kočárku ročního chlapečka

VSETÍNSKO: Nadýchala 3,62 promile.  

Vysokou hladinu alkoholu v dechu naměřili v pátek odpoledne policisté z Karolinky dvaatřicetileté matce, která vezla v kočárku svého ročního chlapečka. Případem se už zabývá oddělení sociální a právní ochrany dítěte.
 
V pátek krátce před pátou hodinou dopoledne oznámil na policii v Karolince anonym, že údolím Miloňov ve Velkých Karlovicích jde silně opilá žena, která veze kočárek s malým dítětem. Oznamovatelka uvedla, že má strach o zdraví dítěte, proto na policii volá. Hlídka policistů z Karolinky vyjela ženu hledat. Ta už mezitím došla domů a kočárek nechala venku před domkem, u kterého policisté zazvonili. Otevřena jim silně opilá žena, která držela na rukou malého chlapečka. Policisté neprodleně vyrozuměli pracovnici oddělení sociální a právní ochrany dítěte, která přijela na místo situaci řešit. V domě nikdo jiný, kdo by se o dítě postaral, nebyl, proto zkontaktovala sociální pracovnice příbuznou opilé ženy, která si dítě převzala dočasně do své péče. Policisté provedli u matky chlapečka dechovou zkoušku s výsledkem 3,62 promile. 
 
Druhý den dopoledne přijeli policisté se sociální pracovnicí do domku znovu, aby se přesvědčili, že žena vystřízlivěla a je schopna se o dítě postarat. Chlapečka tak příbuzná předala zpět matce, která se ovšem ještě předtím podrobila dechové zkoušce, jež vyšla negativně.
 
Pro policii předáním události do kompetence oddělení sociální a právní ochrany dítěte práce na tomto případu končí. 
 
 
 
29. června 2015, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 

vytisknout  e-mailem