Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Šikula si při práci přilepšoval

MOST - Řemeslník svého zaměstnavatele okrádal; Zloděj byl rychlejší než jeho oběť a další 

Z přečinu krádeže obvinil policejní komisař mostecké policie 38letého muže z Mostu. Ten měl již v loňském roce pracovat v jedné kanceláři soukromé firmy, kterou pomáhal rekonstruovat. Při práci se však podíval i do skříně, což neměl v popisu práce. Tam našel několik desítek tisíc korun, které si hned přivlastnil. A protože s jídlem roste chuť, poohlédl se, co by ještě tak mohl odcizit. V kanceláři našel různé výrobky spotřební elektroniky, které si uložil do tašek. Sám se s nimi ale nedřel. Poslal pro ně jinou osobu. Jeho plán mu však nakonec nevyšel. Podezřelé osoby s naditými taškami si poblíž objektu všiml sám poškozený, který zjistil, že jde o jeho věci. Krádeží peněz a spotřební elektroniky tak povedený filuta způsobil poškozenému škodu ve výši padesáti tisíc korun. Policie nyní podnikavého řemeslníka stíhá na svobodě. Ten není žádný svatoušek. Za majetkový delikt byl v roce 2009 již odsouzen. Za trestnou činnost obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Lapka byl rychlejší
Dvacetiletému muži z Mostu sdělili mostečtí policisté obvodního oddělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Ten měl v loňském roce okrást mladíka a připravit ho o mobil. Mladík jel v Mostě autobusem MHD a uvnitř dopravního prostředku telefonoval. Ještě když vystupoval, měl telefon v ruce. Toho náležitě využil pachatel, poškozenému z ruky mobil vytrhl a nastoupil do autobusu. Než se okradený vzpamatoval, zavřely se dveře a autobus odjel. I když poškozený lup prodal další osobě, policii se podařilo mobil v hodnotě 2 000 korun zajistit a poškozenému vrátit.

Na muže mířil pistolí
Hamerští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení tento týden 32letému muži z Litvínova podezření z přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Ten měl v prosinci loňského roku v jedné obci na Litvínovsku po vzájemném fyzickém napadení vyhrožovat plynovou pistolí poškozenému, kterou mu namířil do oblasti hrudníku a muži hrozil zastřelením, čímž u něj vzbudil důvodnou obavu o život a zdraví jeho osoby. Ke zranění osob nedošlo. Policie zbraň již nezajistila. Podezřelý jí údajně hned druhý den prodal neznámému muži. K hmotné škodě nedošlo. 

Z vozu zmizelo autorádio
Rozbité sklo u osobního vozidla tovární značky Mazda našel jeho majitel tento týden v úterý ráno v jedné mostecké ulici. Neznámý poberta asi v noci zavítal do centra města Mostu a tam vnikl za použití násilí do interiéru zaparkovaného vozidla. Z vozu zloděj odcizil autorádio a majiteli tak zanechal hmotnou škodu ve výši pěti tisíc korun. Případ krádeže vloupáním je v šetření mostecké policie.

Zatímco venčila psa, zloděj jí vykradl auto
Nepříjemné zjištění čekalo včera v poledne jednu Mostečanku. Ta byla v parku u mosteckého kostela venčit svého psa. Na místo přijela motorovým vozidlem. Zaparkovala ho a poté odešla se psem na procházku. Když se vrátila, zjistila, že jí do vozidla kdosi vnikl a ukradl její kabelku. Žena si ji neprozřetelně uložila do zadní části auta a lapka ji tam zřejmě zahlédl. V kabelce měla poškozená osobní doklady, mobilní telefon a také několik desítek tisíc korun. Případem krádeže se nyní zabývají mostečtí policisté. Hmotnou škodu poškozená vyčíslila na 37 tisíc korun.

Mobil užívá někdo jiný
O svůj mobil přišel mladík z Litvínova. Ten cestoval tramvají z Mostu do Litvínova v odpolední době, kdy tramvaj byla plná cestujících. Mladík měl v kapse své bundy mobilní telefon. Ještě na zastávce s ním telefonoval. Když však vystoupil v Litvínově, tak cestou domů zjistil, že kapsa u bundy je prázdná. Neznámý kapsář zřejmě využil tlačenice v tramvaji a cestujícího nepozorovaně okradl. Ten krádež ohlásil na policii a hmotnou škodu vyčíslil na tři tisíce korun.

V Mostě 5. ledna 2010
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem