Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Sídliště Máj - noční incident - hledáme svědky - DOPLNĚNÍ INFORMACÍ

České Budějovice - Rodinné setkání skončilo rvačkou, tři muži jsou v nemocnici a dva v policejní cele. 

Doplnění případu 12:00:

Incident několika můžů se odehrál na sídlišti Máj v noci ze soboty na neděli, několik miut po jedné hodině v ulici V. Volfa před domem č. 19. Kriminalisté hledají možné svědky. Každý kdo napadení mezi muži viděl, jedno jestli z ulice, balkonu či oken domu, ať kontaktuje policii na lince 158. Konflikt mohl také někdo fotit či natáčet. Všechny tyto záznamy jsou pro kriminalisty důležité.

08:00 Kriminalisté z Českých Budějovic vyšetřují od nočních hodin napadení několika mužů, pravděpodobně  při setkání širšího kruhu rodiny před smutečním obřadem.  K napadení došlo na českobudějovickém sídlišti Máj, krátce po jedné hodině ranní. V místě události zasahovalo několik policejních hlídek a hlídek strážníků. Záchranáři po prvotním ošetření převezli do nemocnice s vážnými zraněními tři muže. Policisté na místě zadrželi dva podezřelé muže (kolem 30 let), nyní jsou v policejní cele. Do ranních hodin na místě činu pracovaly dvě výjezdové skupiny kriminalistů, provedly ohledání místa a zajištovaly stopy. Následovat budou výslechy svědků a zúčastněných osob. Policisté a strážníci zajišťují v místě a okolí zvýšený výkon hlídkové služby.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

24. května 2020

Dodatek ze dne 26. května 2020

Včera večer krajští kriminalisté z Odboru obecné kriminality předali jednomu u účastníku nočního incidentu na českobudějovickém sídlišti Máj, usnesení o zahájení trestního stíhání pro zvlášť závažný zločin Vražda, ve stádiu pokusu, kterého se pravděpodobně měl dopustit na třech osobách.  Poté byl dozorovému  státnímu zástupci podán návrh na vzetí do vazby.

S ohledem na ténto incident znovu přípomínáme výzvu přítomným osobách, kdo by mohl podat informace k objasnění trestného činu, či měl obrazový záznam. any nás kontaktoval na Krajském ředitelství policie Jihočeského kraje, Služba kriminální policie a vyšetřování, Odbor obecné kriminality, Lannova 26. či přímo na lince tísňového volání 158.

Děkujeme.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

26. května 2020 

vytisknout  e-mailem