Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na ministerstvu financí proběhlo jednání ohledně nelegálních sázkových her

Jednání se zúčastnil náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování plk. JUDr. Václav Kučera a další kriminalisté z tohoto úseku. 

V minulých dnech proběhlo na Ministerstvu financí ČR pracovní jednání,  kterého se zúčastnil náměstek policejního prezidenta pro trestní řízení  plk. JUDr. Václav Kučera a další kriminalisté z tohoto úseku. Cílem jednání bylo projednání spolupráce v souvislosti s trestnou činností v oblasti provozování nelegálních sázkových her a loterií.

Dosavadní spolupráce Policie ČR a Ministerstva financí ČR, která je zaměřená na odpovídající postih provozovatelů nelegálních výherních hracích přístrojů a obdobných technických herních zařízení, toho času jménem různých občanských sdružení, popř. dnes již spolků, přináší pozitivní dílčí výsledky.

Útvary Policie ČR doposud provedly opatření celkem v 61 provozovnách po celé České republice, kde bylo v rámci úkonů trestního řízení zajištěno celkem 354 kusů výherních hracích přístrojů.  V souvislosti s tímto nezákonným provozováním byly zajištěny i finanční prostředky, které dosáhly výše jednoho a půl miliónu korun.

Ze strany Policie ČR jsou stále prováděny úkony trestního řízení v jednotlivých případech, zejména shromažďování důkazních prostředků, které jsou zásadní pro rozhodnutí orgánů činných v trestním řízení a případný verdikt soudu. Vzhledem k tomu, že se jedná o novou formu protiprávního jednání, resp. trestné činnosti, jsou jednotlivá řízení sledována a dle potřeby koordinována z úrovně Policejního prezidia ČR, konkrétně odboru hospodářské kriminality úřadu služby kriminální policie a vyšetřování, specialistou na danou problematiku. Ten je v přímém kontaktu s odborem Státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi a náměstkem ministra financí Ondřejem Závodským, který má na ministerstvu financí tuto oblast ve své gesci.

Spolupráce Policie ČR a Ministerstva financí ČR v oblasti nelegálních sázkových her a loterií se osvědčila a bude se i nadále prohlubovat.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
Policejní prezídium ČR, tisková mluvčí
6. 5. 2014

vytisknout  e-mailem