Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Seznamkový podvodník skončil za mřížemi

Díky medializaci případu dopadli detektivové muže, který od žen vylákal finanční hotovost přes jeden milion korun. 

Na konci září jsme informovali o podvodníkovi, který se prostřednictvím internetových portálů seznamoval s mladými ženami. Od nich se pak snažil pod různými záminkami vylákat finanční hotovost. Více informací o případu naleznete zde: http://www.policie.cz/clanek/hledany-podvodnik-rad-navstevuje-prazska-fitness-centra.aspx
 
Po zveřejnění v médiích se na tísňovou linku obrátily desítky žen, které se s hledaným mladíkem v  minulosti setkaly. Všechny tyto podvedené si pod příslibem dalšího společného soužití vzaly kvůli mladému muži úvěry v řádech několika stovek tisíc, a když mu pak předaly peníze, mladého sympatického muže už nikdy neviděly.
 
Kriminalisté ovšem měli ztíženou práci tím, že ženy sice muže poznaly, avšak každá ho znala pod jiným jménem. Více než dva měsíce, skládali detektivové střípky z jednotlivých informací. Díky jejich precizní a důsledné práci se jim nakonec podařilo zjistit skutečnou identitu mladíka
Jedenatřicetiletého muže zadrželi kriminalisté ve středu v odpoledních hodinách v Jihlavě ve chvíli, kdy jel na další smluvenou schůzku s nic netušící mladou ženou.
 
Pražským kriminalistům se pak podařilo zjistit, že trestnou činnost páchal muž na území celé České republiky a přišel si tak na více jak milion korun.
 
Mladík si vyslechl obvinění ze spáchání trestného činu podvodu, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.
 
Touto cestou žádáme další případné poškozené, které muž podvedl nebo se o to alespoň pokusil, aby neprodleně kontaktovaly tísňovou linku 158.
 
 
npor. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 8. 11. 2013

vytisknout  e-mailem