Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Seznamka ho stála více jak půl miliónu

CHRUDIMSKO - Seznámit se na seznamce měl v úmyslu 35letý muž, psací a telefonická komunikace s potenciální partnerkou se zdála být slibná, žena mu slibovala lásku na celý život, muž si kvůli ní vzal úvěr na více než půl milionu korun, peníze ji poslal, ale od té chvíle se mu neozvala. 

Tento případ není ojedinělý, někdo si může myslet, že takto „nalétnou“ jen ženy, ale jak je vidět, i pánové někdy příliš důvěřují a poté jim zbydou oči pro pláč.

Žena vystupovala pod náhodným „Nickem“, když opustili prostředí seznamky a začali si telefonovat, přestavila se tradičním českým jménem s tím, že má vazby na zahraničí, rozvádí se, a autem co si pořídí, za novým partnerem přijede i s kvalitním vínem, které ze zahraničé přiveze. S těmito plány požádala 14denního přítele o půjčku. Slíbila, že v Čechách začne podnikat a vše mu řádně splatí. Důvěřivý muž její prosby vyslyšel, šel do banky, kde požádal o několikasettisícový úvěr. Peníze dostal a poslal své „přítelkyni“. Od té chvíle se těšil na její návrat ze zahraničí, ta mu však neposlala ani jednu textovou zprávu. Paní s ním přestala komunikovat a na dluh nejspíš „zapomněla“.  

Pokud kriminalisté zjistí údaje o pachatelce a vinu jí soud prokáže, hrozí jí až 8letý trest vězení.

Seznámit se na internetovém prostředí není nemožné, ale buďte obezřetní. Nikdy nevíte, s kým komunikujete. Jak je vidět z tohoto případu, muž hledal ženu svého života, plánoval život ve dvou, ale místo aby se zavázal „manželce“, upsal se na 15 let bankovní společnosti, které musí splácet finanční částku, kterou on sám nijak nevyužil.

por. Mgr. Eva Maturová
17. února 2020
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem