Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Seznámení skončilo loupeží

Poškozený se na seznamce seznámil s devětadvacetiletým cizincem, který mu dal do pití látku, po které usnul a probudil se až na druhý den. Následně zjistil, že mu muž odcizil šperky a hotovost za více než 800 tisíc korun. Kriminalisté z pražské Palmovky cizince již obvinili ze spáchání trestného činu loupež. 

Minulý týden v úterý se poškozený seznámil na seznamce s devětadvacetiletým cizincem, se kterým se sešel v odpoledních hodinách v bytě v Praze 3. Tam poškozený dostal od muže džus, po jehož vypití ztratil vědomí a usnul. Poškozený se probudil až následující den v dopoledních hodinách, kdy zjistil, že se v bytě nachází sám, bez svých šperků a financí, které měl u sebe.

Poškozený vše nahlásil na linku 158, kdy kriminalisté z pražské Palmovky operativním šetřením velmi rychle vypátrali totožnost podezřelého. Následně zjistili, že by se podezřelý mohl nacházet ve vlaku, který směřuje do Německa. To se záhy potvrdilo, kdy smíšená hlídka české a německé policie na hranicích ve vlaku podezřelého cizince nalezla a omezila na osobní svobodě. Při prohlídce u něj policisté nalezli odcizenou hotovost a šperky, kdy způsobená škoda se vyšplhala na více než 800 tisíc korun.

Policejní komisař devětadvacetiletého muže obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, za což mu v případě v odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. V současné chvíli se cizinec nachází ve vazební věznici a kriminalisté se celým případem stále zabývají, kdy zjišťují, jaká látka uspala poškozeného.  

por. Violeta Siřišťová – 3. 4. 2023

vytisknout  e-mailem