Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Seznam poškozených je dlouhý

Podvodník nabízel naftu, stavební materiál či práce  

     Minulý týden tachovští kriminalisté zadrželi 33letého muže, kterému policejní komisař sdělil obvinění z přečinu podvodu. Muž se měl totiž od září loňského roku do letošního února dopouštět série podvodů, při kterých se obohacoval na úkor druhých. Trestnou činnost páchal na území celého okresu Tachov a během pěti měsíců z poškozených vylákal téměř 171 000 korun.
     V deseti případech nabízel prodej motorové nafty, a to za velmi výhodnou cenu – zpravidla za 20 korun za litr. Před samotným dodáním pohonných hmot požadoval od zájemců zálohu. Podvodníkovo jednání se však zdálo podezřelé jen třem lidem, a tak na jeho nabídku nepřistoupili. Od ostatních sedmi důvěřivých vybral částku ve výši 50 000 korun. V dalších dvou případech nabízel stavební práce nebo stavební materiál – od zájemců za to předem vyinkasoval částku ve výši 55 500 korun. V seznamu poškozených je také prodejna stavebnin, ze které si podvodník odvezl materiál za téměř 85 000 korun. Část zboží sice uhradil, ale i tak firmě dluží téměř 65 000 korun.
     Škoda, kterou obviněný muž způsobil, a počet lidí, které podvedl, však nejsou konečné. Za poslední dny totiž kriminalisté přijali dalších pět oznámení, která nyní prověřují. Vzhledem k tomu, že se domnívají, že podvedených lidí či firem může být víc, žádají případné další poškozené, aby se jim ozvali na tel.: 974 337 340, nebo se přihlásili na nejbližším obvodním oddělení.  
     Podvodník, který se lidem představoval pod svým pravým jménem, nebo se vydával za Jana Vodrážku, za Otavu, nebo vystupoval jen pod jménem Pavel, se nyní nachází ve vazbě, o které na konci února rozhodl soud. Za jeho protiprávní jednání mu nyní hrozí mimo jiné i trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
7. 3. 2012

vytisknout  e-mailem