Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Sexuální hrátky se nekonaly

HRANICE - Situace se vyvinula trochu jinak, než zájemce očekával. 

Na páteční odpoledne si domluvil muž středního věku ze Zlínska sexuální služby v jednom z hranických bytů, kde mu měla být k dispozici 34letá „kněžka lásky“. K jeho smůle ovšem k hrátkám nedošlo a navíc se stal obětí loupeže. Při vycházení z koupelny mu nečekaně zastoupil cestu muž, který se objevil v bytě s další ženou. V ruce držel nůž a mával mu s ním před obličejem. S jeho pomocí se mu podařilo poškozeného zastrašit a získat od něho jeho osobní věci a příslibem, že se mu nic nestane, pokud ho bude poslouchat. Napálený muž měl důvod se obávat o své zdraví a proto s pachateli spolupracoval. Ozbrojený muž si vzal jeho tašku ležící na posteli a prohledal ji. Vzal z ní finanční hotovost 8 100 Kč a přinutil poškozeného, aby si z krku sundal a dal mu i dva zlaté řetízky v hodnotě 15 000 Kč. V tašce se nacházely ještě osobní doklady a platební karta bez PIN kódu. Pak ho přiměl k tomu, aby vytáhl obsah svých kapes. Tím získal ještě klíče od vozidla, kterým okradený muž do Hranic přijel a mobilní telefon. Všem třem to bylo stále málo a tak poškozeného přinutili, aby byt opustil a v doprovodu obou žen vybral ze své platební karty ještě další finanční hotovost. Při cestě k bankomatu se oloupenému a vystresovanému muži podařilo ženám uprchnout a celou událost oznámit na místním oddělení policie.
Ten samý den na základě šetření byla policisty zadržena podezřelá žena poskytující sexuální služby a následující den byli zadrženi i její dva zbylí komplici. Podezřelý muž při zadržení s policisty nespolupracoval a na výzvy nereagoval, proto musely být použity donucovací prostředky. Při bezpečnostní prohlídce při zadržení byl u něho nalezen nůž, který mu byl odebrán. Po provedených úkonech bylo všem třem sděleno obvinění z trestného činu loupež spáchaného ve spolupachatelství, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na 10 let.
Na základě našeho podnětu skončil obviněný 24letý muž, který se již v minulosti dopustil majetkové a násilné trestné činnosti a byl za ni odsouzen, ve vazební věznici. Trestní stíhání obou žen je vedeno na svobodě. Část odcizených věcí byla poškozenému vrácena a stejně tak i část finanční hotovosti, která byla nalezena u obviněných.     

por. Mgr. Miluše Zajícová
14. dubna 2020      

vytisknout  e-mailem